Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009


Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επίτιμος διδάκτορας της Θεολογικής Ν. Ιταλίας, τμήμα Θωμά ΑκινάτηΠροσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου της Νεαπολέως Καρδιναλίου Κρεσέντσιο Σέπε είναι από εχθές στις 12.00 το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος
Εχθές τον υποδέχτηκε ο Καρδινάλιος σε κεντρική Πλατείας της πόλεως παρουσία των αρχών της Νάπολη του Έλληνα Προξένου, ορθοδόξων και καθολικών κληρικών της ελληνικής ομογένειας και πλήθος λαού.
Σήμερα, στις 10.30 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ανακηρύχθηκε σε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής της Αγίας Έδρας Νοτίου Ιταλίας, τμήμα Αγίου Θωμά Ακινάτη, στην οποία πρύτανης είναι ο Καρδινάλιος.
Tην προσωπικότητα και το έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου στην προσφώνηση του εξήρε ο πρόεδρος της σχολής Prof. CarloGreco S.I.
Παρόντες ήταν ο κοσμήτορας της σχολής prof. Don Gaetano Castelo, καθηγητές της σχολής ο πρόξενος της Ελλάδος, εκπρόσωποι των ιταλικών αρχών, ο διοικητής της ΑΕΑ/CCMAR Αρχιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Καββαδίας, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή της Ελληνικής αποστολής στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ Σμήναρχος κ. Μητσόπουλος Κωνσταντίνος, εκπρόσωπος του COMAR AIR NAPLES Σημαιοφόρος κ. Μπουμπούλης Ιωάννης, έλληνες αξιωματικοί που υπηρετούν στη Νεάπολη, μέλη της Ελληνορθόδοξης Αδελφότητος Αγίων Πέτρου & Παύλου, ιερείς καθολικοί και ορθόδοξοι και φοιτητές.
Στη συνέχεια ο Αρχιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Καββαδίας απένειμε στον Μακαριώτατο την πλακέτα του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ.
Τέλος, ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τους φοιτητές και στη συνέχεια αναχώρησε για προκειμένου να επισκεφτεί τους ορθοδόξους ναούς της Νάπολης ο Μακαριώτατος αναχώρησε πριν λίγη ώρα για την Αλβανία.
Πηγή: Ρομφαία


Αντιοικουμενιστής είπε...
Σήμερον το του Ιούδα πίπτει προσωπείον...Μην λησμονούμε ότι ο Ιούδας παρέδωσε στους Ρωμαίους φρουρούς τον Ιησού με το πλέον πιο αναγνωρίσιμο σημάδι και σήμα κατατεθέν των χριστιανών, τον ασπασμό. Παρομοίως και σήμερα ο πολύς και "Άγιος" μας Αναστάσιος παραλαμβάνει τα τριάκοντα αργύρια, εε συγνώμη τον τίτλο του επιτίμου διδάκτωρος. Εδώ που τα λέμε ο Ιούδας ήταν πιο αξιοπρεπής διότι τα τριάκοντα αργύρια ήταν ένα σεβαστό ποσό για την εποχή. Αφήστε δε ότι έπειτα από λίγο τα επέστρεψε πίσω...Αντίθετα ο "Άγιός" μας Αναστάσιος επρόδωσε την ιερά μας πίστη για έναν ευτελέστατο τίτλο επιτίμου διδάκτωρος στη δύση της καριέρας του και της ζωής του. Είναι η κατεξοχήν εφαρμογή του "μωραίνει Κύριος". Τώρα εξηγούνται σιγά - σιγά όλα: Για ποιο λόγο ο άθεος και ίσως εβραϊκής καταγωγής Κ. Σημίτης προώθησε στην Ακαδημία Αθηνών έναν μεγαλοπαπά, τον Ζηζιούλα και στην Ελλάδα προβάλλονταν τόσο συστηματικά, από την δημοσιογράφο του συστήματος Παναγιωταρέα, το αξιοθαύμαστο και πολυσχιδές έργο του "Αγίου" Αναστασίου. Ευτυχώς, από μια άποψη, που η λαίλαπα του ψευτοοικουμενισμού τα ξεσκέπασε όλα...
(Από το blog ΑΚΤΙΝΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω