Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΔΥΣΗ...
Τα κατάφεραν λοιπόν έτσι, κάποιοι σκοτεινοί εγκέφαλοι, πλανεμένοι και εσκοτισμένοι όπως θα λέγαμε στην πνευματική ορολογία της Ορθοδοξίας μας, με πρώτεργάτη τον Μασώνο Πατριάρχη Κων/πόλεως Μελέτιο Μεταξάκη το 1924, να εορτάζουν οι Ορθόδοξοι Έλληνες με όλους τους Φράγγους και αιρετικούς της Δύσεως τις μεγάλες Χριστιανικές εορτές, όπως και φέτος ,τα Χριστούγεννα.
Τι είδαν τα μάτια μας πάλι φέτος; Να παρελαύνουν στην οθόνη της τηλεόρασης όλα τα κράτη που γιόρτασαν τα Χριστούγεννα. Μας είπαν για εκατομμύρια που γιόρτασαν στον κόσμο και μας έδειξαν εκτός από την Ελλάδα, πρώτα το Φανάρι (που προσπαθεί ο Βαρθολομαίος, να το κάνει, να φαίνεται στα μάτια του κόσμου, ωσάν να είναι ο ομφαλός της Ορθοδοξίας, και με την βοήθεια βεβαίως του θρησκευτικού τουρισμού και τον μέσων μαζικής ενημέρωσης). Και μετά; Μετά έδειξαν το πώς γιόρτασε μαζί και η αιρεσιοβρυθής Δύση: Το Βατικανό με τον Πάπα (μετά το πέσιμο),να λέει «Καλά Χριστούγεννα» και στην υποτιθέμενη …Μακεδονική γλώσσα. Την Λατινική Αμερική με τους Παπικούς της, να προσπαθούν να σπάσουν την Πινιάτα. Τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Πρόεδρο της… στη Χαβάη, την Γαλλία με τα φωτάκια της και τον πύργο του Άιφελ, την Αγγλία με τους καταναλωτές της, να ψωνίζουν πολλά δώρα σε φτηνές τιμές και τις λοιπές χώρες στα ίδια πλαίσια. Και όλα αυτά με φόντο τα χιόνια, τον Santa και την coca-cola…Μας έδειξαν και τα Ιεροσόλυμα…Μόνο που το Πατριαρχείο εκεί τηρεί το Παλαιό ημερολόγιο. Τι μας έδειξαν λοιπόν; Όλους τους Παπικούς! Για τους άλλους τσιμουδιά… Θα κάνουν μια μικρή αναφορά, όταν έλθουν τα Χριστούγεννα με το Ορθόδοξο εορτολόγιο με ψιλά γραμματάκια κάτι για Ιεροσόλυμα, Ρωσία, Σερβία, Γεωργία, Ουκρανία κλπ. το σύνολο σχεδόν των προσδιοριζομένων ως Ορθοδόξων Εκκλησιών… Αυτά!
Και του χρόνου μας λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω