Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Που φτάσαμε με την τρομο-υστερία και τους τρομονόμους!

Η ασφάλεια του αεροδρομίου ζήτησε από γριούλα 85 χρονών να ξεκουμπώσει το παντελόνι της για να την ελέγξουν!

Όταν, στις 28 Δεκεμβρίου, η Cynthia Sutcliffe πήγε την 85χρονη θεία της στο αεροδρόμιο της Οττάβας για να πάρει την πτήση προς Τορόντο, περίμενε η κοντούλα ηλικιωμένη γυναίκα να έχει ένα ομαλό και ήσυχο ταξίδι για το σπίτι της.
Αντ 'αυτού, το προσωπικό ασφαλείας τράβηξε την ηλικιωμένη γυναίκα από την ουρά που κατευθυνόταν για την πτήση της Air Canada και της είπε να βγάλει τις μπότες της και να ξεκουμπώσει το παντελόνι της, προκειμένου μία γυναίκα επιθεωρητής να χώσει το χέρι της στην κοιλιά της για να την ψάξει...

Η 55χρονη Sutcliffe, είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως ξεχωρίστηκε από μέσα από το πλήθος και θεωρήθηκε 'απειλή' για την ασφάλεια του αεροδρομίου μία ασπρομάλλα 90χρονη γιαγιά!
Είπε ότι η γυναίκα ήταν πολύ φοβισμένη από την εμπειρία αυτή και φοβάται να αναφερθεί το όνομά της δημοσίως ή να διαμαρτυρηθεί γιατί φοβάται μήπως την βάλουν σε λίστα απαγόρευσης πτήσης (no-fly list).

"Είναι λευκή, Καυκάσια, εργάστηκε ως γραμματέας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο Τορόντο και ποτέ δεν είχε ούτε ένα εισιτήριο πάρκινγκ επειδή δεν οδηγεί αυτοκίνητο», είπε η Sutcliffe. "Τώρα φοβάται ότι θα την ψάξουν και πάλι.
"Είναι αρκετά γριά για να παίρνει μια λιμουζίνα για το αεροδρόμιο στο Τορόντο και να πετάει για την Οτάβα. Αυτού του είδους η έρευνα παρά είναι υπερβολική."
Η Sutcliffe είπε ότι οδήγησε τη θεία της στο αεροδρόμιο της Οτάβα για την πτήση της 5 μ.μ. για Τορόντο.
Είπε ότι οι αξιωματικοί ασφάλειας είπαν στην ηλικιωμένη γυναίκα ότι η έρευνα ήταν τυχαία και ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί για αυτό.
«Είναι εντελώς ακραίο να παίρνουν κάποιο άτομο σαν αυτό", είπε η Sutcliffe. "Έχει οστεοπόρωση και το στομάχι της εξέχει λίγο, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για μία τέτοια έρευνα."
"Είναι εθελόντρια στο γηροκομείο, όπου ο σύζυγός της πέθανε και εργάζεται για τον σύλλογο για τους πάσχοντες από Alzheimer (Alzheimer Society).

Δεν υπάρχει τίποτα στο παρελθόν της ή κάτι στην εμφάνισή της που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία τέτοια ενέργεια. Η μόνη φορά που γίνεται επικίνδυνη είναι αν την αφήσουμε να πιει και τρίτο μαρτίνι και τότε αρχίζει τις σοκολάτες... "
Ο Mathieu Larocque, από την πλευρά της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Αεροδρομίων (Canadian Air Transport Security Authority - CATSA), είπε ο οργανισμός ου είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αεροδρομίων δεν έλαβε κάποια καταγγελία σχετικά με την αντιμετώπιση της θείας της Sutcliffe.

Ο Larocque είπε ότι ο CATSA παίρνει στα σοβαρά τέτοιες καταγγελίες, αλλά δεν εξηγεί γιατί ζητήθηκε από την γυναίκα να κλήθηκε να κατεβάσει το παντελόνι της.
"Μπορούμε να ζητήσουμε να ‘σαρώσουμε’ τα παπούτσια ή να ρίξουμε μια ματιά στα παπούτσια," είπε ο Larocque. "Μπορούμε να ζητήσουμε να ξεκουμπώσουν τις ζώνες, όταν κάνουμε έρευνα. Συνήθως δεν ζητάμε από τους ανθρώπους να ξεκουμπώσουν το παντελόνι τους."

Η Sutcliffe είπε ότι θα ήταν πιο λογικό να ασχολούνται με εκείνους τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι πραγματικοί τρομοκράτες και όχι με μικροσκοπικές ηλικιωμένες γυναίκες.
Πρόσθεσε ότι οι σαρωτές σώματος των αεροδρομίων φαίνονται παράλογοι, διότι ορισμένοι ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να σαρωθεί όταν φορούν σλιπ ακράτειας.

"Θα ψάξουν ηλικιωμένα άτομα στο αεροδρόμιο μόνο και μόνο επειδή φορούν πάνες; Είμαστε η μόνη στενή οικογένεια που έχει και έρχεται και μας επισκεφτείτε περίπου πέντε φορές το χρόνο. Ελπίζω ότι αυτή η εμπειρία δεν θα την σταματήσει από το να πετάει. "
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή άρθρου: The Ottawa Citizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω