Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ


Εβραιο-παπική συμμαχία

Τελικά όλοι υποκλίνονται στους σταυρωτές του Χριστού Εβραίους. Μετά την ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Συναγωγή κατά το ταξίδι του στην Αμερική, τώρα και ο Πάπας επιδιώκει τις καλές σχέσεις με τους Εβραίους.
Τόσο στον αιρετικό Πάπα όσο και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αφιερώνουμε τον ύμνο "Εβραίοι συνέκλεισαν, εν τώ τάφω τήν ζωήν, Ληστής δέ ανέωξεν εν τή γλώσση τήν τρυφήν". Μήπως χρειάζεται κάποιοι να επιδείξουν την του Ληστού μετάνοιαν αντί να συναγελάζονται μετά των ανόμων Εβραίων;
Το δημοσίευμα για τις σχέσεις Πάπα - Εβραίων αντλούμε από τη romfea.gr:.....
Στην "ομόνοια και τη φιλία" με τους εβραίους ελπίζει ο Πάπας
Την ελπίδα του ότι η επίσκεψη του στη συναγωγή της Ρώμης στις 17 Ιανουαρίου θα σηματοδοτήσει "ένα νέο βήμα στην αμετάκλητη πορεία της ομόνοιας και της φιλίας" ανάμεσα στις δύο θρησκείες, εξέφρασε σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος XVI σε τηλεγράφημα που απέστειλε στο ραβίνο της Ρώμης Ρικάρντο ντι Σένι.
Στην επιστολή του, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιο Ταρκίζιο Μπερτόνε και δημοσιεύθηκε σήμερα από το πρακτορείο Ansa, ο Πάπας ευχαρίστησε τον ραβίνο για τις ευχές που του έστειλε για το νέο έτος.
Ο Πάπας Βενέδικτος "ελπίζει ότι η επόμενη επίσκεψη στη συναγωγή αυξάνει την αδελφοσύνη μεταξύ Εβραίων και Καθολικών και αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα στην αμετάκλητη πορεία της αρμονίας και της φιλίας ανάμεσα τους".
Ο ποντίφικας θα επισκεφθεί την Κυριακή το μεσημέρι τη συναγωγή στη Ρώμη, πραγματοποιώντας την τρίτη επίσκεψη του σε εβραϊκό τόπο λατρείας.
(Από ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω