Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Ο Καρδινάλιος Κάσπερ πηγαίνει στο Βελιγράδι για συνάντηση με το νέο Πατριάρχη


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ και ο πρόεδρος του Παπικού συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας ανάμεσα σε Χριστιανούς, καρδινάλιος Valter Kasper, εξέφρασαν συγχαρητήρια προς το νέο Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο για την εκλογή του, και εξέφρασαν ελπίδα ότι οι εκπρόσωποι των δύο Εκκλησιών θα εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους.
Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο φέρει την υπογραφή του καρδιναλίου Kasper, προοριζόμενο προς τον Αγιότατο Ειρηναίο, Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβακίου, και Σέρβο Πατριάρχη, εκφράζεται ικανοποίηση από την εκλογή του νέου προκαθήμενου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
«Να σας χαρίσει ο Κύριος πολλά πνευματικά δώρα, σοφία, δύναμη και σύνεση, για να είστε σε θέση να υπηρετείτε την Εκκλησία του Χριστού, με την ίδια την αγάπη Του»,- αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα, το οποίο απευθύνεται από την έδρα του Αποστολικού Νουντσίου, δηλαδή από την Πρεσβεία του Βατικανού στο Βελιγράδι.
Αναβιώνοντας την ανάμνηση για τις συναντήσεις του με Σέρβους Επισκόπους, όπως είπε «σε πολλές περιπτώσεις», ο καρδινάλιος Κάσπερ εκφράζει, στο δικό του συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το νέο Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, και μεγάλη ελπίδα για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας ανάμεσα σε δύο Εκκλησίες.
Τέλος, ο καρδινάλιος Kasper εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά με αφορμή, όπως είπε, τη σύντομη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με τον Ειρηναίο.
glassrbije.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω