Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Σαμπεζύ: "Συμπόσιο για τα 500 χρόνια από τη γέννηση του Καλβίνου του μεταρρυθμιστή"

Η Ελβετία και μάλιστα η Γενεύη υπογράμμισε με διάφορες ιστορικές και επιστημονικές εκδηλώσεις τα 500 χρόνια του μεταρρυθμιστή προτεστάντη Ιωάννη Καλβίνου (1509-2009).

Ένας σταθμός, αιτία για να υπογραμμίσει η Χριστιανική Δύση την καλή διάθεσή της για την πορεία της προς την ενότητα των Χριστιανών.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το Ορθόδοξο Κέντρο του, στο Σαμπεζύ της Γενεύης όχι μόνο από τήν ίδρυσή του προ 45ετίας, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα βήματα της σύγχρονης πορείας του Χριστιανισμού, αλλά και συμμετέχει με όλο το επιστημονικό δυναμικό του στην προσέγγιση αυτού του αναγκαίου δρόμου, κατά την θέληση του Κυρίου «ίνα πάντες έν ώσιν».

Το Ορθόδοξο Κέντρο διοργάνωσε συμπόσιο από χθες 26 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, για να φέρει στην μνήμη μια προσωπικότητα της ιστορίας που ''ετάραξε'' τα νερά της εποχής του και που απομάκρυνε τους Χριστιανούς του Δυτικού κόσμου από διχασμό.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απέστειλε τον εγκάρδιο χαιρετισμό του σημειώνοντας ότι με τον διάλογο ''δεν απεμπολείται ή αλήθεια αλλά προβάλλεται''.

Σημαντικά ακαδημαϊκά πρόσωπα συμμετέχουν στο συμπόσιο και φέρνουν τις μαρτυρίες τους σε έναν ειλικρινή διάλογο με τις άλλες Εκκλησίες.

Από Ορθοδόξου πλευράς συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, οι Καθηγητές κ. Βλάσιος Φειδάς και κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής, καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες τού Κέντρου κ. Gαry Vatsikouras καί Nikolas Kazarian.

Ο Προϊστάμενος του Κέντρου Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους ομιλητές καθώς και προς τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος κ. Αγγελάτου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Grece-Suisse κ. Μυλωνά και τους Καθηγητές Olivier Fatio, Jacques-Noel Peres, Charles Morerod, Gill Daude καί Bernard Rordorf διά την παρουσία τους και τις εισηγήσεις τους στο συμπόσιο.
(Από Romfea)

Έσπευσαν βεβαίως και οι "Ορθόδοξοι" Έλληνες στο συμπόσιο αυτό, γιατί βλέπεις, για μας τους Ορθοδόξους, είναι ένα μεγάλο, συγκλονιστικό γεγονός, να τιμήσουμε τα 500 χρόνια από τη γέννηση ενός μεγάλου αιρετικού...
Αν ζούσαν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας Βασίλειος, Αθανάσιος, Γρηγόριοι και λοιποί θα έτρεχαν οπωσδήποτε στο συμπόσιο στο Σαμπεζύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω