Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ

Βατικανό- Στιγμιότυπα από την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ 2.51΄ κ.ε
Όπως αναφέρει ο Αρχιμ. Δοσίθεος στο άρθρο του «Μια κηδεία μια απάτη» Όλα ήσαν πομπώδη. Όλα προμελετημένα. Όλα καλοσχεδιασμένα. Ήτο μια καλή -μια χρυσή- ευκαιρία. Το κράτος του μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου ανεδείχθη, όπως το ονειρεύονταν, σε υπερκράτος, σε υπερδύναμι. Διακόσιοι αρχηγοί κρατών. Αρχηγοί θρησκειών και δογμάτων. Πατριάρχαι και Αρχιεπίσκοποι. Αναρίθμητες σκούφιες καρδιναλίων. Τέσσερα εκατομμύρια πιστών. Άλλοι κλαίνε, άλλοι χειροκροτούν. Απέθανεν ο vicarius Christi, ο αντιπρόσωπος του Χριστού επί της γης. Ο διάδοχος του Πέτρου, ο αλάθητος. Και ενώ όλα έβαιναν καλώς ήλθε και το καλώς προγραμματισμένο-αναπάντεχο. Αναπάντεχο για τους αφελείς. Γιατί όσοι γνωρίζουν τους παπικούς το περίμεναν. Μόνο που δεν εγνώριζαν σε ποιό βαθμό και πως.
Στο τέλος της κηδείας να και οι Ουνίτες. Ντυμένοι με λαμπρά άμφια όμοια με τα των Ορθοδόξων. Ακούσθηκαν και ύμνοι. Μετά πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων, Χριστός ανέστη. Ελληνιστί και στους γνωστούς μας ήχους. Και οι ημέτεροι εχάρησαν. Ακούσθηκαν ύμνοι στην ελληνική γλώσσα. Εθνική ικανοποίησις από τους γραικύλους. Αγνοούν οι τάλαινες τι είπε ο λόρδος Βύρων απευθυνόμενος προς την Ελλάδα·: «Φοβού την τουρκική βία και τον λατινικό δόλο».
Και μια περίτρανη απόδειξις του δόλου η ουνία, ο δούρειος ίππος προς άλωσιν της Ορθοδοξίας. Μια απάτη από εκείνες που μόνον οι παπικοί γνωρίζουν πολύ καλά να εξυφαίνουν.
(Από ΑΚΤΙΝΕΣ)
Παρόντες όλοι οι Νεοημερολογίτες προδότες - αρχηγοί: Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοποι Χριστόδουλος και Αναστάσιος, επίσκοποι  Νικόλαος και πολλοί άλλοι...΄
Πως μπορούν οι αγαπητοί Νεοημερολογήτες και δέχονται να μνημονεύονται στις εκκλησίες τους αυτοί οι προδότες της πίστεως;
Είναι απορίας άξιον, απ΄τη μια να υπογράφουν ανώδυνες ομολογίες-χαρτοπόλεμο, κατά του Οικουμενισμού και από την άλλη να τους δέχονται στην πράξη ως Ορθοδόξους ποιμένες τους.
Αυτός ο πόλεμος κατά της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού δεν γίνεται εν Οικουμενισμώ. Κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, πρέπει να φεύγουμε μακριά από τους αιρετικούς επισκόπους, ειδάλλως θα έχουμε την ίδια κόλαση μ΄αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω