Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Αρχιμ.Νικόδημος Πετρόπουλος, Ανοικτή επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

«Οτι ούκ αστεία η οδός σου εναντίον μου» (Αριθμ. κβ΄32-33).

Πατέρα μας σωθείη.
Αν και μικρός, αμαθής και ελάχιστος, Σας αποστέλλω από την Πόλιν του Πρωτοκλήτου μερικά αντίτυπα Καινής Διαθήκης, διά να τα προσφέρετε, όπου ανάγκη εστιν αντί του κορανίου!
Εις Υμάς Δέσποτα άνωθεν εδόθη ο Σταυρός, η Αγία Γραφή και το Τρικέρι – οποία τιμή! – διά να αγιάζετε και φωτίζετε τον κόσμον με το φώς της Τρισηλίου Θεότητος.
Δυστυχώς, όμως, η κατάπτυστος πράξις Σας, Σας απεγύμνωσε της χάριτος της Παναγίας Tριάδος και Σας απέρριψεν εκ του θρόνου της συνειδήσεως των πιστών.
Διά τούτο εν δάκρυσιν, οιμωγές και θρήνεσιν γονυπετείς και από καρδίας δεόμεθα εκτενώς δι’ Υμάς την σωτήριον μετάνοιαν και την ανάνηψίν Σας.
Δεχθήτε παρακαλώ τον υικόν δίκαιον έλεγχον ως εκείνον της όνου του Βαλαάμ και μη με αιτιάσθε.
Αηδιασμένος και έγκλειστος ευρισκόμενος πλέον και εν προσευχή σχολάζων στρέφω τα δακρύβρεκτα βλέμματά μου τω Αιωνίω Δεσπότη και δικαιοκρίτη Θεώ ημών, τω δυναμένω ημάς και Υμάς σώσαι και εκ βάθους καρδίας ολοφυρόμενος αναβοώ:Στήριξον Ορθοδοξία την Εκκλησίαν Σου Χριστέ και σώσον ημάς της αιωνίου κολάσεως.
Διά δε τον σκανδαλισμόν των ψυχών των πιστών – και μόνον – μη νομίσητε ότι θα εκφύγετε της ράβδου και της οργής Κυρίου (πράγμα που απευχόμεθα), όμως «ήδη η αξίνη προς την ρίζαν των δένδρων κείται» (Λουκά γ΄9).
Ελάχιστος εν ιερομονάχοις
Αρχιμανδρίτης
Νικόδημος Πετρόπουλος
Προϊστάμενος Ιερού ναού
Αποστόλου Παύλου Πατρών

Ο π.Νικόδημος αποκαλεί τον Βαρθολομαίο "πατέρα μας"!
(Τέτοιον πατέρα και "σεπτόν προκαθήμενον της Ορθοδοξίας". να τον χαίρονται οι Νεοημερολογίτες και όσοι τον μνημονεύουν!)
 Εύστοχα, παρατηρεί και ελέγχει τον αιρετικό Βαρθολομαίο για ένα από τα αμέτρητα ατοπήματα του. Οι Απόστολοι εκήρυτταν το Ευαγγέλιον του Χριστού, οι Άγιοι Ομολογητές και μάρτυρες, έδιναν παντού την ομολογία και μαρτυρία της Πίστεως, και δεν μοίραζαν βλάσφημα και αντίχριστα βιβλία! Γι΄αυτό και εδιώκοντο, και πέθαιναν πολλές φορές μέσα σε φρικτά βασανιστήρια!
 Κανονικά, ο Βαρθολομαίος, που συσχηματίζεται με τους άρχοντες του κόσμου τούτου, εάν ήταν σωστός ποιμενάρχης έπρεπε, να χαρίσει ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ στον αβάπτιστο και Μουσουλμάνο φίλο του. Χαρίζοντας ένα Κοράνι αρνήθηκε την Αγία μας Πίστη, αναγνωρίζοντας την βρωμερή θρησκεία των Μουσουλμάνων.
Μετά λένε κάποιοι μορφωμένοι Νεοημερολογίτες ότι δεν είναι ακόμα καιρός για αποτείχιση...
Περιμένετε να αμβλυνθεί ακόμα περισσότερο το Ορθόδοξο κριτήριο του πιστού λαού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω