Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πάπας στην Κύπρο

Όπως αναφέρει το πρόγραμμα επισκέψεων του Πάπα Βενέδικτου 16ου, ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί την Κύπρο από τις 4 μέχρι τις 6 Ιούνιου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στην Κύπρο, ο Πάπας θα παρουσιάσει το έγγραφο εργασίας για τη Σύνοδο των "Επισκόπων" της Μέσης Ανατολής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό από τις 10-24 Οκτωβρίου.
Στην Κύπρο θα παρευρεθούν και θα συναντηθούν μαζί του, όλοι οι ηγέτες των « εκκλησιών» από τη Βόρεια Αφρική, τους Άγιους Τόπους και το Ιράκ.

Μετά λένε, ότι κάτι πέτυχαν οι αντιοικουμενιστές του Νέου ημερολογίου...
Μηδέν εις το "πηλήκιον". Ο Πάπας και οι Οικουμενιστές προχωρούν απτόητοι!
Ο σώζων σώζει την εαυτού ψυχήν από την αίρεση.

1 σχόλιο:

 1. "Προσοχή, δεν είναι καιρός να κάνει κανείς του κεφαλιού του, φωνάζει εξακολουθητικά ένα πιστό τέκνο της Ενωμένης Χριστιανικής Εκκλησίας. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να προδώσει την πίστη μας, οι φύλακες στρατηγοί είναι έτοιμοι, περιμένουμε τη συντεταγμένη αποχώρηση (σημ. ή αποτείχιση)".

  Εσείς και οι όμοιοι με σας, απάντησε κάποιος τον οποίο εγώ αντιγράφω, να κάνετε τη συντεταγμένη σας αποχώρηση (σημ. ή αποτείχιση) περιμένοντας άχρι καιρού, να σας δώσουν το σύνθημα οι στρατηγοί. Το έδωσαν κάποτε, αλλά μετά από λίγο, βγήκαν και είπαν ότι απλά ήταν μια άσκηση ετοιμότητας. Ήταν κάτι σαν την επιστράτευση του 1974, όπου κανείς δεν ήξερε τίποτα και όλοι αγεληδόν βρέθηκαν σε στρατώνες και σε μονάδες έτοιμοι για πόλεμο δίχως όπλα, δίχως σχέδιο. Στρατηγοί όμως υπήρχαν. Εκτελούσαν εντολές άλλων.

  Και συνέχισε. Πέρασαν τα χρόνια, γίναμε περισσότερο φιλήσυχοι και φιλειρηνικοί - α, ναι και με υπερβάλλουσα αγάπη - για να ζητιανεύουμε σήμερα την ακεραιότητα αυτού που κάποτε ήταν η πατρίδα μας. Αλλά και την Ιστορία μας. Χρεοκοπήσαμε. Άλλοι έφαγαν και γλέντησαν τους κόπους τους δικούς μας και έρχονται τώρα να μας πάρουν πίσω αυτά που με στερήσεις βάζαμε στην άκρη "για την κακιά στιγμή", για τις ψυχές που φέραμε στον κόσμο.

  Θα μας τα πάρουν. Γιατί πρέπει να θρέψουν όλους αυτούς τους λαθραίους που μας φόρτωσαν. Τα λεφτά που οι άλλοι τους έδιναν για να τους βολέψουμε, αυτοί τα επένδυσαν σε παράκτιους παραδείσους φροντίζοντας για τη σταδιοδρομία, το εξασφαλισμένο μέλλον των παιδιών τους και τη δική τους "κακιά στιγμή". Για τα γεράματά τους, όπως είπε και ένας εκατόγχειρας της ιεροσύνης.

  Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Θα πούμε το "έχει ο Θεός" και κουτσά-στραβά, θα τα γυροφέρουμε. Τους κόπους και το μόχθο μας πάντα τον σφετερίζονταν, πάντα μας έκλεβαν και πάντα θα μας κλέβουν. Αλλά την πίστη μας όχι. Δεν θα τους το επιτρέψουμε, ως εδώ ήταν. Θα φύγουμε ασύντακτοι, αλλά θα συνταχθούμε στη φωνή που μας καλεί:

  "Καὶ ἤκουσα ἄλλην φωνὴν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ λέγουσαν· ἔξελθε ἐξ αὐτῆς ὁ λαός μου, ἵνα μὴ συγκοινωνήσητε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς, καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε".

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω