Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

O Πάπας Βενέδικτος τον Ιούνιο στην Κύπρο

Λευκωσία, του Αριστείδη Βικέτου

Απο την Πάφο θα αρχίσει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος , σύμφωνα με πληροφορίες του «Amen.gr», την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο στις αρχές Ιουνίου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Η πρόσκληση είχε απευθυνθεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Κύπριος Πρόεδρος επισκέφθηκε επίσημα το Βατικανό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος παρέστη την Κυριακή στην εορτή των Μαρωνιτών για τον άγιο Μάρωνα, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πάπα σημαντικό γεγονός και τόνισε ότι «θα σφραγίσει τις σχέσεις φιλίας και αλληλοσεβασμού που έχουν με επιτυχία αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Βατικανό».

Το αεροπλάνο του Πάπα θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Πάφου και ο Ποντίφικας με τη συνοδεία του θα κατευθυνθούν για να προσευχηθούν στη στήλη του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος το 45 μ.Χ. κήρυξε στην Κύπρο τον Χριστιανισμό. Επίσης, ο Πάπας θα ξεναγηθεί στους βασιλικούς τάφους και στα ψηφιδωτά της Πάφου. Από την Πάφο ο Πάπας Βενέδικτος θα πάει στη Λευκωσία, όπου θα έχει συνομιλίες στο προεδρικό μέγαρο με τον Πρόεδρο Χριστόφια. Επίσης, θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στην ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός από τον Πάπα στο Βατικανό τον Ιούνιο του 2007.

Στη Λευκωσία ο Πάπας θα προστεί Θείας Λειτουργίας για τους Καθολικούς, η οποία θα τελεστεί στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Στο μεταξύ, σήμερα, ο Κύπριος πρόεδρος δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Λέοντα, ο οποίος πραγματοποιεί ειρηνική επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Κύπρου Χρυσόστομος.

( Από το φιλο-οικουμενιστικό "Αμήν")

Να δούμε ποιούς άλλους Αττίλες πρέπει να περιμένουμε, για να συνετιστούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω