Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

πάλι τα λεφτά από την τσέπη του εργάτη στο θυλάκιο του τραπεζίτη

Από το blog του Misha

Το ΚΚΕ μπορεί να έχει ένα κάρο στραβά στην ιστορική του διαδρομή αλλά η κριτική του για την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τους εξαθλιωτές των λαών, τραπεζίτες είναι 100% δίκαιη και σύμφωνη με τις αρχές της φιλάνθρωπης Ορθόδοξη Παράδοσης .Αντί για οποιοδήποτε σχολιασμό της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ παραθέτουμε μια ρήση του ναζιστή και υπαρχηγού του Χίτλερ, Χέρμαν Γκέρινγκ. (Ηταν διοικητής της πολεμικής αεροπορίας Λουφτβάφε και καταδικάστηκε σαν εγκληματίας πολέμου για να καταλήξει αυτόχειρας):

«Εύκολα μπορείς να φέρεις βόλτα έναν λαό. Φτάνει μονάχα να του πεις ότι κινδυνεύει η χώρα και να καταγγείλεις όποιον διαφωνεί πως δεν είναι πατριώτης και πως εκθέτει τη χώρα σε κίνδυνο».

Ε, αυτό το ναζιστικό δόγμα δεν πρέπει να περάσει. Γιατί δεν κινδυνεύει καμιά «χώρα» από χρεωκοπία, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου. Από χρεωκοπία κινδυνεύει ο λαός με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επικυρίαρχους της Ε.Ε. Και την οικονομική κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτoί που την δημιούργησαν. Οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό και όχι να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού για να εξακολουθούν να συσσωρεύουν αστρονομικά κέρδη μια χούφτα καπιταλιστών.

Δυο αλήθειες του Μπογιόπουλου παραλίγο να προκαλέσουν εγκεφαλικό στον Χατζηνικολάου που είδε τα επίλεκτα μέλη της αστικής τάξης που υπερασπίζεται, να μπαίνουν στο στόχαστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω