Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΟ-ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ “ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ”:

«Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Οι Σεβασμιώτατοι διευκρίνισαν ότι δεν ήθελαν να θίξουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ούτε να φύγουν μακρυά από το Συνοδικό Σύστημα. Κάποιες φορές κι εμείς οι Αρχιερείς παρασυρόμεθα από πιστούς που έχουν υπέρμετρο φανατισμό. Μόνο η Σύνοδος μπορεί να αποφανθεί επί θεμάτων πίστεως. Οτιδήποτε άλλο είναι εωσφορικό και αντίθετο προς την Ορθόδοξη αντίληψη περί συνοδικότητας”».

Από συνέντευξη στην Απογευματινή στις 23/11/2009

Ο άνθρωπος (ο Ζακύνθου) είναι ειλικρινής, αν και δεν συμφωνούμε, και αποκαλυπτικός. Άκου τί λέει:
Οι Σεβασμιώτατοι διευκρίνισαν ότι δεν ήθελαν να θίξουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ούτε να φύγουν μακρυά από το Συνοδικό Σύστημα.
Φοβερό δούλεμα δηλαδή και καθαρή κοροϊδία στο λαό, που δεν θέλει την αίρεση του Οικουμενισμού. Τους ξεγελάνε λοιπόν με ένα χαρτί δήθεν ομολογία κατά του Οικουμενισμού για να τους αναπαύουν την συνείδηση...Κι αυτοί συνεχίζουν μαζί με το Βαρθολομαίο τη δουλειά τους. Ενώ οι Άγιοι, Θεόδωρος ο Στουδίτης, Μ. Βασίλειος, Μάρκος ο Εγενικός κλπ. μιλάνε για αποτείχιση,... τώρα νέα θεολογία: Δεν συμφωνούν με την αίρεση και τους αιρετικούς αλλά... όλοι μένουν σε πλήρη κοινωνία με τους αιρετικούς τους ποιμένες, εντός των σεσαθρωμένων τειχών της αιρέσεως!


3 σχόλια:

 1. Δεν μορούσε να γίνει κι αλλιώς! Τελικά, η μαϊμού μίλησε!! Αυτόν διάλεξε η άλλη μαϊμού, η εφημερίδα, για να της δώσει συνέντευξη. Τι συνέντευξη δηλαδή; "Μαϊμουδοσυνέντευξη", για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

  Και τι είπε η μαϊμού; Διαβάστε : "Μόνο η Σύνοδος μπορεί να αποφανθεί επί θεμάτων πίστεως". Πέταξε δηλαδή το μπαλάκι στις άλλες μαϊμούδες, όπως κάνει και η άλλη μαϊμού, από το Φανάρι. Έτσι, βγαίνει κι εκείνη και επικαλείται "πανορθόδοξη απόφαση" για τη συμμετοχή στους διαλόγους της παπολογίας. Όλα τα Πατριαρχεία, μας λέει, συναποφάσισαν τη συμμετοχή τους στους διαλόγους. Αλλά ποια "πατριαρχεία" και ποιες "σύνοδοι" τα απαρτίζουν, αυτό είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο", όπως λέμε. Διορισμένοι και ενεταλμένοι να εκτελούν διαταγές είναι όλοι τους.

  Δεν έχουμε Συνόδους, δεν έχουμε Επισκόπους. Οι μαϊμούδες απόμειναν, για να ψελλίζουν "μόνο η Σύνοδος μπορεί να αποφανθεί επί θεμάτων πίστεως"! Αρκετά σας ανεχθήκαμε, εσάς και τις εφημερίδες σας, που ξέρουν ποιές πόρτες ζωολογικών μουσείων να κτυπούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικα για να καταλαβουμε και εμεις οι απλοι γραφικοι Παλαιοημερολογιτες, αυτη η περιφημη Ομολογια των μη Σχισματικων νεοημερολογιτων {γιατι εμεις ειμαστε Σχισματικοι κατα τον Πολυ Κ.Τελεβαντο} τι σκοπο εξηπηρετη;;; και τι μπορει να διορθωση μεσα στα τοσα κακα που υπαρχουν μεσα στις ταξεις της Κρατουσης εκλησσιας, ειναι πραγματι ενας μοχλος αγνος και ξεκαθαρος για να αναμοχλευση ολο αυτο το αλλοπροσαλο συνοθυλευμα μεσα στην Εκλησσια μαζι με τους οικουμενιστας, αλλα απο μεσα ο αγωνας για να μην ειμαστε απο απεξω...και ...γινουμε σχισματικοι σας τους γραφικους...και παει λεγοντας, τελικα ειναι τεχνιτος Χαρτοπολεμος αυτος η γνησιος. Συγχωρατε με αδελφοι εαν σας ζαλισα, καλο υπολοιπο Σαρακοστης.
  Άγγελος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο δεχόμενος νεωτερισμόν, κατελέγχει ελλειπή την κεκηρυγμένην ορθόδοξον πίστιν. Αλλ’ αύτη πεπληρωμένη ήδη εσφράγισται, μη επιδεχομένη μήτε μείωσιν, μήτε αύξησιν, μήτε αλλοίωσιν ήντιναούν, και ο τολμών ή πράξαι ή συμβουλεύσαι, ή διανοηθήναι τούτο, ήδη ηρνήθη την πίστιν του Χριστού, ήδη εκουσίως καθυπεβλήθη εις το αιώνιον ανάθεμα δια το βλασφημείν εις το Πνεύμα το άγιον, ως τάχα μη αρτίως λαλήσαν ταις Γραφαίς και Οικουμενικαίς Συνόδοις.

  ΕΣΦΡΑΓΙΣΤΑΙ!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω