Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Παναγιώτης Τελεβάντος, Μεθοδεύονται συμπροσευχές και παλλαϊκή υποδοχή του Πάπα στην Κύπρο


 Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση ότι πέρασε σχεδόν απαρατήρητη μια πολύ σημαντική είδηση που μετέδωσε πριν λίγες μέρες το Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Αμήν”. Αναφέρει συγκεκριμένα: “Στην επιστολή του προς τον Πάπα Βενέδικτο, ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου 2010, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αφού αναφέρει ότι αναμένει με χαρά τη συνάντηση τους στην Κύπρο, διατυπώνει το αίτημα του ως εξής:

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
« Παρακαλούμεν αδελφικώς όπως η προσδοκωμένη επίσκεψις της Υμετέρας Αγιότητος εν Κύπρω συνδυασθεί......
μετά της επιστροφής εις την Εκκλησίας Αυτής της εν τη πόλει Conca dei Marini της Ιταλίας ευρισκομένης τιμίας κάρας του ιδρυτού και προστάτου της ημετέρας Εκκλησίας, Αποστόλου Βαρνάβα, ή του εν Milano της Ιταλίας ευρισκομένου ιερού λειψάνου του ποδός Αυτού».

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
"Στη λιτή επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επισημαίνει ότι η θετική ανταπόκριση στο αίτημα θα συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και της πρεσβυτέρας Ρώμης και στην επαύξηση της χαράς, την οποία θα προξενήσει στον ίδιο, στην Ιεραρχία, στον κλήρο και στον πιστό λαό η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο."

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ;
Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε σκόπιμο να προειδοποιήσουμε τί θα συμβεί αν ο Πάπας ανταποκριθεί στο αίτημα της επιστολής του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και πάει στην Κύπρο.

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
Καταρχήν οι επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου ομοθυμαδόν θα παραστούν με ωμοφόρια για να υποδεχθούν τον Πάπα. Αν η Μονή Σταυροβουνίου στείλει και πάλιν ελεγκτική επιστολή, όπως έπραξε με τη Διαθρησκειακή συνάντηση, τότε οι επίσκοποι, που δεν παρέστησαν στη Διαθρησκειακή, αυτή τη φορά θα βρουν το πρόσχημα για να γράψουν στα παλαιότερα των υποδηματων τους την όποια τυχόν σύσταση της Μονής Σταυροβουνίου. Θα ισχυριστούν: Μα εμείς δεν πήγαμε για τον Πάπα. Πήγαμε να παραλάβουμε τα λείψανα του ιδρυτή της Εκκλησίας μας. Θα ήταν ποτέ δυνατόν οι επίσκοποι της Εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα να μην παραστούν με το ωμοφόριο ή και ενδεδυμένοι άπασαν την αρχιερατικήν αυτών στολήν όταν το λείψανο του ιδρυτή της Εκκλησίας μας θα έλθει στην Κύπρο;

Αυτή είναι η μια παγίδα που κρύβει η άφιξη του Πάπα στην Κύπρο με τα λείψανα του Αποστόλου Βαρνάβα. Υπάρχει όμως και δεύτερη. Εξίσου αν όχι και πιο ανατριχιαστική.

ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
Ως γνωστόν ο μακαριστός Χριστόδουλος, ως μη όφειλε, μεθόδευσε μέσω της προεδρίας της Δημοκρατίας την έλευση του Πάπα στην Αθήνα. Με την εξής διαφορά. Ο κόσμος δεν βγήκε να προυπαντήσει και να υποδεχθεί τον Πάπα.

Αν, όμως, ο Πάπας θα πάει στην Κύπρο έχοντας ανά χείρας την κάρα ή άλλο λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα τότε οι πιστοί, όπως κάνουν πάντοτε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, θα τρέξουν κατά χιλιάδες να προσκυνήσουν τα άγια λείψανα και θα υποδεχθούν έτσι έμμεσα τον Πάπα.

Με άλλα λόγια, όχι μόνο μεθοδεύτηκε μέσω Χριστόφια η έλευση στην Κύπρο του Πάπα, αλλά και μηχανεύθηκε παλλαική υποδοχή της έλευσης του Πάπα και ευλογοφανής δικαιολογία για τις προχωρημένες συμπροσευχές που θα πραγματοποιηθούν. Ο Μακαριότατος και οι άλλοι ιεράρχες της Κύπρου θα τρέξουν αγαλλομένω ποδί να προυπαντήσουν τον Πάπα με κωδωνοκρουσίες, εξαπτέρυγα και λαμπάδες, με το πρόσχημα πάντοτε ότι όλα αυτά οργανώνονται για τον Απόστολο Βαρνάβα! Οχι για τον αιρεσιάρχη της Ρώμης.

ΘΕΡΜΗ ΕΚΚΛΗΣΗ
Επισημαίνουμε τον εντελώς άτοπο χαρακτηρισμό της παπικής αίρεσης ως “πρεσβυτέρας Ρώμης” (λες και δεν έγινε το σχίσμα πριν 1000 τόσα χρόνια!) στην επιστολή του Αρχιεπισκόπου.

Διερωτόμαστε γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στέλλει τώρα επιστολή και ζητά το λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα; Γιατί δεν έθεσε αυτό το αίτημα όταν ο ίδιος πήγε στη Ρώμη; Γιατί η απόδοση του λειψάνου του Αποστόλου Βαρνάβα θα συνδυαστεί με την έλευση του Πάπα; Δεν πιστεύουμε ασφαλώς ότι υπάρχει σατανικός νους που μεθόδευσε τέτοια μηχανορραφία! Αλίμονον! Απλά επισημαίνουμε τον κίνδυνο στο Μακαριότατο, στους αγίους Αρχιερείς, ιερείς και πιστούς της Εκκλησίας της Κύπρου ότι υπάρχει αυτός ο τεράστιος κίνδυνος.

Ενα αθώο και εντελώς δικαιολογημένο αίτημα για απόδοση στην Εκκλησία της Κύπρου των λειψάνων του ιδρυτή Της είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αδίστακτη παράβαση των Ιερών Κανόνων και στην εμπέδωση του λεγόμενου "λαικού Οικουμενισμού".

Ας μην πέσουν στην παγίδα. Το λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα, αν έρθει, θα παραμείνει στην Κύπρο. Ετσι θα μπορούν να προσκυνήσουν τα άγια λείψανα όταν ο Πάπας αναχωρήσει από την Κύπρο.

Ας μην καταπατηθούν, χωρίς ίχνος φόβου Θεού, για μια ακόμη φορά, οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας και ας μην εμπεδωθεί, με άκριτες ενέργειες, ο "λαικός Οικουμενισμός"

Σχόλιο
Αντιοικουμενιστής είπε...

Ευελπιστούμε και πιστεύουμε συνάμα ότι ο μαρτυρικός και ηρωικός Κυπριακός λαός δε θα "τσιμπήσει" το δόλωμα της οποιαδήποτε επιστροφής Αγίων και Ιερών Λειψάνων, είτε πρόκειται για τον Άγιο, Απόστολο Βαρνάβα, είτε οποιουδήποτε άλλου Αγίου. (Αλήθεια την γνησιότητα των Αγίων και Ιερών Λειψάνων ποιος την πιστοποιεί; Η "αγία έδρα"; Προσοχή στις "πιστοποιήσεις" του Βατικανού διότι το παρελθόν του έχει να μας εξιστορήσει πάμπολλες περιπτώσεις πλαστών λειψάνων και δεν μαρτυρά τίποτα ότι η παλαιά συνήθεια του Βατικανού έχει πάψει να υφίσταται και σήμερα). "Φεύγετε τους παπικούς ος τις φεύγει από όφεως" μας καλεί ο Άγιος Μάρκος, με τα λόγια του να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ...

(Από ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω