Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

“ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ” ΚΑΙ ΤΟ “ΙΕΡΟΝ ΚΟΡΑΝΙΟΝ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

ΕΙΔΗΣΗ
_________

Αναφέρει το πρακτορείο Εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία”: “Το «ίδρυμα Καρδινάλιος Paul Poupard» απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, διεθνές βραβείο για την οικολογική του δράση.

Να αναφερθεί, ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο ως «πράσινος Πατριάρχης».Η απονομή έγινε στο Πριγκιπάτο του Μονακό παρουσία του Πρίγκιπα του Αλβέρτου, και το βραβείο απένειμε προσωπικά ο Καρδινάλιος Paul Poupard.Ο Καρδινάλιος Poupard μετά το πέρας της απονομής, υπογράμμισε την «υποδειγματική δράση» του Οικουμενικού Πατριάρχη, τονίζοντας ότι «με το βραβείο αυτό αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του Πατριάρχη για τη σωτηρία του περιβάλλοντος».Επίσης, ο Καρδινάλιος τόνισε, ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιβεβαίωσε και αυτός από την πλευρά του, ότι για την προστασία του πλανήτη χρειάζεται πολιτιστική ανανέωση».Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε προσωπική συνάντηση και συνομιλία 45 λεπτών με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β΄ του Μονακό, ο οποίος φημίζεται για τις περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες”.

ΣΧΟΛΙΟ
____________

Τι να πω πατέρες και αδελφοί;! Ο Παναγιότατος χωρίς οξυγόνο μπορεί να ζήσει.

Χωρίς γαλαζοαίματους πρίγκιπες, καρδινάλιους, ανάκτορα, “Ιερά Κοράνια” (και “Ιερά” να πάρει η ευχή!), συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους δεν μπορεί να ζήσει.

Μια ζωή του απονέμονται τιμητικοί διδακτορικοί τίτλοι.

Μια ζωή κάνει οικολογικά συνέδρια εν πλω ταξιδεύοντας σε υπερπολυτελείς θαλαμηγούς.

Μια ζωή συγχρωτίζεται με όλους τους ιριδισμούς του ουράνιου τόξου! “Πράσινος πατριάρχης”! Φίλος με τον αντιπρόεδρο “Οζονμαν”, που νουθετεί τον κόσμο να πηγαίνει στη δουλειά με το ποδήλατο ενώ ο ίδιος ταξιδεύει με ιδιωτικά τζετ. Διατηρεί εγκάρδιες σχέσεις με γαλαζοαίματους πρίγκηπες: Αλμπέρτο του Μονακό και Κάρολο της αείμνηστης Νταιάνας!

Ελεος πια Παναγιότατε! Οχι τίποτε άλλο! Σας βλέπουν και άλλοι και παραδειγματίζονται.

Μαθαίνουμε ότι άρχισε και ο Αλεξανδρείας να μοιράζει “Ιερά Κοράνια”! Τι τους θέλουμε τους μουφτήδες της Ιστανμπούλ, του Καίρου και της Βαγδάτης όταν οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες μοιράζουν τα “Ιερά Κοράνια”;

Μήπως δεν έφτασε ακόμη στον προορισμό του (στην Κωνσταντινούπολη εννοώ) το κιβώτιο με τις Αγίες Γραφές που έστειλε στον Παναγιότατο ο π. Νικόδημος Πετρόπουλος; Ισως μόλις το παραλάβει ο Παναγιότατος αλλάξει τακτική!

Γιατί δεν στέλλετε, π. Νικόδημε, και στον Αγιο Αλεξανδρείας κανένα κιβώτιο με Αγίες Γραφές; Μην μπαίνει στον πειρασμό χωρίς λόγο “ο τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης” και αναγκάζεται να μοιράζει “Ιερά Κοράνια” ελλείψει αντιτύπων της Αγίας Γραφής!!!

Τι είναι όσα αράδιασα πιο πάνω, πατέρες και αδελφοί;

Απλά εξομολογούμαι τον πόνο μου για την εκκοσμίκευση κορυφαίων ιεραρχών της Εκκλησίας και καταγράφω καυστικά την απογοήτευσή μου για το συγκρητιστικό πνεύμα που έχει διεισδύσει παντού.
 
=============================================
Ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...Μείνατε εντός δια να γράφετε ανελλιπώς.
Δημοκρατία έχουμε, ιντερνέτ έχουμε, ελευθερία έχουμε, τι άλλο δεν έχουμε;

=============================================
Σχόλιο δικό μας
 
Τί άλλο δεν έχουμε;
Δεν έχουμε (δεν έχουν οι αγαπητοί Νεοημερολογίτες και ο κ.Τελεβάντος) Ορθόδοξη αντίδραση σε όσα φοβερά προδοτικά κατά της Πίστεως διαπράτουν οι προκαθήμενοι τους.
Και ενώ οι αδελφοί τους Παλαιοημερολογίτες δικαιώνονται συνεχώς και μέρα με τη μέρα, αυτοί ακόμα περιμένουν και παραμένουν στην αίρεση του Οικουμενισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω