Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Πλαστικά κουταλάκια στη Θεία Κοινωνία στη Μητρόπολη Βοστώνης


Χρήση πλαστικών κουταλιών για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας έγινε σε κοινότητα της Μητρόπολης Βοστόνης και συγκεκριμένα του Αγίου Νικολάου στην πόλη [Rutland] του Βερμόντ.

Το θέμα αποκάλυψε αρχικά με επιστολή του στην Αγγλική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», [The National Herald] ο δικηγόρος Θεόδωρος Κορσόνης ή Κουρτζούνης, μέλος επί πολλά χρόνια της κοινότητας.

Ο κ. Κορσόνης στην επιστολή του στην έκδοση της 20ης Φεβρουαρίου 2010, σε απάντηση σε σχετικό άρθρο του νευροχειρούργου ιατρού Ιωάννη Κόλλη από την πόλη Κλίβελαντ του Οχάιου, ο οποίος υπηρέτησε επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική του Επιτροπή ακόμα και μέχρι πριν μερικά χρόνια επί Αρχιεπισκοπίας Δημητρίου και ο οποίος συζητούσε το θέμα της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας με την κοινή λαβίδα.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο δημοσιεύθηκε και στην Ελληνική Έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα» στις 29 Δεκεμβρίου του 2009.

3 σχόλια:

 1. Πρώτα είχαμε την μετάδοση "δι΄ εκτινάξεως". Τώρα, βάλαμε πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσεως. Το επόμενο θα είναι "μετάδοση σε συσκευασία", κάτι σαν τα φιαλίδια των ενέσεων, που θα γίνεται (η μετάδοση όχι η ένεση) επί τόπου ή θα το παίρνουν ... για το σπίτι. Η επιστήμη έχει τον πρώτο λόγο και τον δεύτερο οι εντός Εκκλησίας, που πολεμάνε τους εντός γι΄ αυτές τις γελοιότητες.

  "δια τούτο εν υμίν πολλοί ασθενείς και άρρωστοι και κοιμώνται ικανοί".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν λείπει η πίστη, από τον άνθρωπο τί να το κάνουν να "κοινωνούν"; Ιδιαίτερα σε πολλές Νεοημερολογιτικές εκκλησίες των ΗΠΑ, τρώνε το βράδυ κρέας και την επομένη "κοινωνούν"!

  "Άνθραξ εστί τους αναξίους φλέγων"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι να λυπάται κανείς, και αδιαλείπτως να προσεύχεται, κάποτε το λογικό ποίμνιο να αποκτήσει φωνή και να πάψει να κάνει μόνο μπεεέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω