Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

ΠΩΣ ΣΕ ΚΗΔΕΥΣΩ ΘΕΕ ΜΟΥ;
2 σχόλια:

 1. Το ξέρω ότι μπορεί να διαφωνείτε με αυτά που γράφω. Ίσως, να μη τα δημοσιεύσετε (το έκαναν κι άλλοι). Δεν με πειράζει. Θα τα έχετε πάντως διαβάσει.

  Περιμένουμε την Ανάσταση. Θα αναστηθεί πάλι ο Κύριος κι εμείς, κατά το σύνηθες, θα τον ξαναθάψουμε - θα Τον κρύψουμε καλύτερα. Όπως κάθε χρόνο, όπως εδώ και πολλά χρόνια.
  Τον θάψαμε (κρύψαμε) έχοντας χάσει τη Μικρασία। Και νομίσαμε ότι θα Τον αναστήσουμε με αυτό που μας επέβαλλαν οι πολιτικοί στα Θρησκευτικά μας πράγματα. Ήθελαν τότε να φτιάξουν την Κοινωνία των Εθνών, μα, χάλασε η δουλειά.

  Δώσαμε "ρέστα", όπως λέμε, αλλά μας φόρτωσαν τον κομμουνισμό για να πελεκηθούμε μεταξύ μας στη συνέχεια. Έπειτα, μας βρήκε Χούντα και ακολούθησε η Κύπρος. Τη χάσαμε κι αυτή. Ανασάναμε, υποτίθεται, για λίγο και μετά μπήκαμε στη φωλιά του λύκου (ΕΟΚ) για να ευπρεπιστούμε πολιτικά - αν και μας είχε ξεσκίσει. Τώρα μας βρήκαν οι γκρίζες ζώνες, τα Σκόπια, η Αλβανία και μια χώρα που καίγεται συστηματικά. Μπήκαν και οι λαθρομετανάστες.

  Όλα αυτά έγιναν δια της ψήφου, με τους πολιτικούς συνεργούντων και των θρησκευτικών ποιμένων και ηγετών. Οι οποίοι, κάθε φορά που προκηρύσσοντο εκλογές, μας ευλογούσαν για "να μας φωτίσει ο Θεός, να ψηφίσουμε τους άξιους, τους καλύτερους".

  Τους ψηφίζαμε και να, τώρα, βλέπουμε ότι φτάσαμε στην κατακρήμνιση, στον εθνομηδενισμό. Πέφτουμε και λέμε ότι έφτασε η ώρα να διαλέξουμε άλλους πολιτικούς και πολιτική. Πατρωτικά πράγματα δηλαδή. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Αν δεν βγουν κάποιοι να δώσουν το σύνθημα "ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ", θα πέσουμε κάτω και θα σκάσουμε σαν το καρπούζι.

  Ω! Και να ήταν, να ανοίξουν οι κάλπες και να βρουν μέσα 200 με 300 χιλιάδες ψήφους! Όσες από τους λαθραίους, που θα τους κάνουν "Έλληνες". Κι ας έρθουν μετά, να μας πουν για πατρίδα, για Ελλάδα και για το λαό που τους εμπιστεύθηκε!

  Όποιος αποφασίζει να παίξει με την πολιτική τράπουλα κομίζοντας νέο πολιτικό ήθος (: "Ο Ορθόδοξος ιστός αποτελεί για την Ελλάδα, ιδιαίτερα σήμερα, το θεμέλιο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, το συνεκτικό ιστό αποτροπής της ολοκληρωτικής άλωσής μας", έγραφε ένας, που θέλει την ανατροπή) θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό το παιγχνίδι παίζεται με σημαδεμένα χαρτιά. Είναι ο νόμος, είναι ο κανόνας. Χρειάζεται διαφορετική αντίληψη ως προς αυτό που μέχρι σήμερα ονομάζεται πολιτική. Και ακόμη, χρειάζεται μια διαφορετικού είδους πίστη, όχι αυτή που γνωρίζουμε (εμπιστοσύνη) και η οποία έχει πρωτίστως σχέση με οικονομικά ή άλλα δόλια και ιδιοτελή συμφέροντα (πολιτική πίστη !).

  Αυτός που πραγματικά θα προσφερθεί για κάτι τέτοιο και περιμένει να τον πιστέψουμε - όχι να τον εμπιστευθούμε - αυτό το νέο πρέπει να μας φέρει: ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Η δύναμη που κρατάμε στα χέρια μας, αυτή είναι και αυτό είναι. Να αφήσουμε τους λαθραίους να κάνουν κυβέρνηση και τον εσμό της Νέας Τάξης, να διαλέξουν τους ομοίους τους. Τότε θα δούμε ποιοι είμαστε, πόσοι είμαστε, ποιοι και πόσοι είναι οι αυτοί. Έτσι γίνονται τα Δημοψηφίσματα, που ποτέ δεν τόλμησαν να κάνουν οι φαύλοι.

  Περιμένοντας την Ανάσταση, αν θέλουμε κι εμείς να αναστηθούμε, μόνο αυτό μας έχει απομείνει : ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεύτερο Μέρος

  Μιλούν για το "σφράγισμα", γράφουν για τον ΑΜΚΑ, χτυπούν αφυπνιστικά τις καμπάνες για τον αντίχριστο - γράφουν και βιβλία για την ημερομηνία έλευσης της Δευτέρας Παρουσίας - βουΐζει ο τόπος για τον εθνομηδενισμό και τη Νέα Τάξη. Γενικά βρισκόμαστε σε υπερένταση, σε υπερδιέγερση, σε ετοιμότητα.

  Αλλά μόνο για ένα πράγμα δεν γράφουν, ένα πράγμα δεν βλέπουν. "Και ουκ ήν φωνή και ουκ ήν ακρόασις". Πώς έγιναν όλα αυτά, πώς φτάσαμε σε όλα αυτά; Μα, δεν είναι περίεργο; Δεν είναι κυριολεκτική τύφλωση; Δεν έγιναν όλα δια της ψήφου; Δεν ψηφίζαμε όλους αυτούς που, τώρα, μας σφραγίζουν; Δεν ψηφίζαμε όλους αυτούς που καταδιώκουν κάθε τι το εθνικό, κάθε τι το θρησκευτικό, κάθε τι το Ορθόδοξο; Τι κάναμε και τι κάνουμε τόσα χρόνια; Εκλογές γίνονται και όλοι αγεληδόν τρέχουμε, και τρέχαμε, να πάμε να ρίξουμε την ψήφο, έχοντας μάλιστα τις ευλογίες γερόντων, ορώντων, πνευματικών και λοιπών οδηγών και τη ψυχής μας σωτήρων;

  Τόσο πολύ μας έχει στρεβλώσει το πολιτικό δημοκρατικόν πάθος και άλλο τόσο μας έχει διαφθείρει το "μανικόν" της ψήφου.

  Θα πουν, βέβαια, μερικοί : Μας εμείς αποφεύγαμε να ψηφίζουμε αυτούς που ξέραμε ότι εμφορούνται από αντιχριστιανικές, αντεθνικές κά. ιδέες. Οποία αφέλεια! Σημασία δεν έχει ποιούς ψηφίζεις. Σημασία έχει ότι συντηρείς δια της ψήφου το σύστημα που σε παγιδεύει. Ανοητότερο δε, θα ήταν, να ισχυριστούν ότι με αυτά που γράφω, γίνομαι εισηγητής αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και άλλων αντιδημοκρατικών παρηκμασμένων ιδεών. Δεν είναι έτσι, δεν είναι.

  Αρνούμαι τη συμμετοχή σε ένα φαύλο σύστημα μιας εξίσου καταχθόνιας δημοκρατίας των πολυσυλλεκτικών (!!!) κομμάτων, όπου εκεί μέσα συνωστίζονται πολτοποιητικά οι πάντες και τα πάντα. Ο ψηφοφόρος οφείλει να έχει ενώπιόν του γνωστούς ανθρώπους, με γνωστές ιδέες, με παραδεδεγμένες αρχές και όχι ένα κόμμα τύπου εμπορικού πολυκαταστήματος, που του ερεθίζει τη επιθυμία και του υφαρπάζει τη βούληση.

  Ώδε λοιπόν η σοφία. Ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν : Το θηρίον της ψήφου, με το οποίο όλα έγιναν, όλα γίνονται και τα πάντα θα γίνουν, "ίνα η γραφή πληρωθή". Η ανατροπή αυτής της σατανικής, όπως την κατάντησαν, πολιτικής δεν γίνεται δια της ψήφου. Γίνεται χωρίς αυτή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω