Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Απειλεί ο Κύπρου Χρυσόστομος όσους θα αντιδράσουν στην επίσκεψη του Πάπα

Κωνσταντινούπολη, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα

Σαφές μήνυμα σε όλους όσοι αντιδρούν για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρου, στις 4 Ιουνίου, έστειλε χθες από την Κωνσταντινούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Σε σχετική ερώτηση του Amen.gr για τις φωνές που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο παπικό ταξίδι ο Κύπρου Χρυσόστομος τις χαρακτήρισε «παραφωνίες» και προειδοποίησε πως όποιος ιερέας κάνει κάποια «απρέπεια» τότε «θα τιμωρηθεί αμείλικτα».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως «δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανένα» και υπενθυμίζει πως όλα τα μέλη της Εκκλησίας οφείλουν να κάνουν υπακοή......

Ερωτηθείς για τις προοπτικές συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων πολιτών της μεγαλονήσου απαντά ότι όπως έζησαν αρμονικά τους προηγούμενους αιώνες, «μπορούν να ξαναζήσουν ευτυχισμένα»

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Νίκος Παπαχρήστου: Μακαριώτατε, σύντομα θα υποδεχθείτε στην Κύπρο στον Πάπα της Ρώμης. Υπάρχουν όμως και φωνές που διαφωνούν. Έχουν αντίθετη άποψη…

Aρχιεπ. Κύπρου: Οι φωνές αυτές… εγώ τις χαρακτηρίζω ως παραφωνίες. Είναι παραφωνίες δεν είναι φωνές. Είναι οι έχοντες ζήλον ου κατ’ επίγνωσην και τις περισσότερες φορές το κάνουν για να κάνουν επίδειξην, για να κάνουν λαϊκισμόν και όχι γιατί πιστεύουν κάτι τέτοιο.
Ούτε έρχονται σε διάλογο μαζί μας, ούτε θέλουν να ακούσουν…είναι άνθρωποι «ου με πείσεις καν με πείσεις». Και αφού είναι αδιόρθωτοι δε νομίζω ότι έχουμε καιρό να χάνουμε ή να σπαταλούμε κύτταρα της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου μας.
Εκείνο που έχω πει είναι ότι εκεί (σ.σ. εννοεί στην Κύπρο) υπάρχει Εκκλησία και όλα τα μέλη της οφείλουν να υπακούν στην επίσημη Εκκλησία. Εάν παρ’ ελπίδα οποιοσδήποτε ιερεύς κάνει οποιανδήποτε ασχήμια θα τιμωρηθεί αμείλικτα. Δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανένα. Και αν είναι μοναχός της επισήμου Εκκλησίας, να φύγει να πάει να κάνει Εκκλησία δική του. Δεν μπορεί να είναι μέσα στην Εκκλησία. Εκεί θέλουμε και ησυχία και ό,τι αποφασίσει το Κράτος και η επίσημη Εκκλησία οφείλουν να συμμορφώνονται. Όποιου δεν αρέσει να πάει να κάνει εκκλησία δική του. Δεν μπορεί να είναι μέλος της Εκκλησίας και να μην ακούει την εκκλησιαστική Αρχή. Πάνω σε αυτό θα είναι πολύ αυστηρός γιατί ή έχουμε Εκκλησία ή δεν έχουμε.

Ν.Παπαχρήστου: Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την επίσκεψη;

Αρχιεπ.Κύπρου: Ο Πάπας εάν θελήσει μπορεί να κάνει πολλά και να βοηθήσει. Έχει τα μέσα και εγώ για μια ακόμη φορά όταν θα έρθει με το καλό στην Κύπρο, όπως του είχα πει παλιά, θα του επαναλάβω την θέση μου ότι πρέπει να απευθυνθεί στους ευρωπαίους ηγέτες και να τους πει ότι η Ευρώπη πρέπει να σταθεί πάνω σε αρχές και αξίες. Δεν μπορεί να βλέπει την Τουρκία συμφεροντολογικά και ως μεγάλην αγορά. Αυτό θα του το ξεκαθαρίσω.
Και πιστεύω ότι και η Τουρκία αν πραγματικά θέλει το καλώς νοούμενο συμφέρον των τουρκοκυπρίων και αν θέλει αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν ευτυχισμένοι εις την γην των πατέρων τους δεν έχει παρά να συνεργαστεί μαζί μας γιατί όλοι μας θέλουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον του Κυπριακού λαού ή λέγονται Έλληνες,ή Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Λατίνοι ή ο οποιοσδήποτε. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά για να ζήσει ο λαός μας ευτυχισμένος εις την γην των πατέρων του.
πηγή: amen.gr
(από Θρησκευτικά)
 
Σχόλιο μας:
Σύμφωνα με το δημοσίευμα:
 "Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως «δεν πρόκειται να χαριστώ σε κανένα» και υπενθυμίζει πως όλα τα μέλη της Εκκλησίας οφείλουν να κάνουν υπακοή......"
Έχει τα δίκια του ο άνθρωπος... Όποιοι είναι μέλη της "εκκλησίας" του, δηλαδή της Νεοημερολογιτικής - Οικουμενιστικής, που τρέχει με χίλια στην αγκάλη του Πάπα και τον δέχονται ή ανέχονται ως ποιμένα τους, πρέπει (κατ΄αυτόν) να του κάνουν τυφλή υπάκοή και ...καλά να πάθουν!
Επίσης να χαίρονται την "εκκλησία" τους!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω