Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


ΟΙ ευθύνες του Βγενόπουλου
Νομίζω ότι θα πρέπει να επαναλάβω και να διευκρινίσω για να είμαι σαφής, Καταγγέλω τη διοίκηση της Μαρφίν για έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο ζωής, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατό τους, συγκεκριμένα διατηρώντας τους με την απειλή απόλυσης σε κτήριο χωρίς έξοδο κινδύνου, που ήταν δεδομένο πως θα ήταν στόχος εμπρηστών, τόσο λόγο της θέσης του, όσο και λόγο του χρόνου διέλευσης μαζικής πορείας σε μέρα μαζικής γενικής απεργίας, στην οποία θα συμμετείχαν εμπρηστικών προθέσεων "μπαχαλάκηδες". Οι άλλες τράπεζες πως σφραγίζονταν και εκκενώνονταν; ¨Οσοι δεν γνωρίζουν τα προβλεπόμενα από τον Ποινικό Κώδικα ορίζεται: αρ 306 Π.Κ: 1 Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο...τιμωρείται... 2 Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα...β το θάνατό του, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών Όπως γράφει ο Γ. Τζώρτζης στο Νομικό Εγκυκλοπαίδικό Λεξικό Σάκκουλα : " Για να υφίσταται το έγκλημα της έκθεσης θα πρέπει...να εκθέτει κάποιος κάποιον άλλο σε κίνδυνο ζωής με ενέργεια ή παράλειψη (όταν υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση αποτροπής του αποτελέσματος) που σημαίνει μετατροπή από μια θέση ασφαλή σε μία θέση ανασφαλή...Προϋπόθεση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι ο δράστης να κατέστη το θύμα αβοήθητο. ...σημαίνει να αδυνατεί να βοηθήσει τον εαυτό του...αρκεί οποιαδήποτε μορή δόλου...Είναι σκοπός ή η απλή αποδοχή του κινδύνου ζωής, αλλά όχι του αποτελέσματος (του θανάτου) Αν αποδεχόταν ο δράστης και του θανάτους, θα τελούσε ανθρωποκτωνία από πρόθεση..." Έτσι, εγώ δεν αποκαλώ το Βγενόπουλο ούτε φονιά, ούτε ηθικό αυτουργό εμπρησμο (κατηγορίες που δεν μπορούν να υποστηρικτούν με σοβαρότητα), αλλά ΕΚΘΕΤΗ που συντέλεσε με την ενέργειά του στο θάνατο των υπαλλήλων του. Ελπίζω οι διευκρινήσεις να βοήθησαν τη συζήτηση Ν.Κ.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Πράγματι! Ετσι το νοιώσαμε, όσοι ελπίζουμε ότι λειτουργεί ακόμη η διαίσθηση του Έλληνα αγωνιστή και πατριώτη... όσο και να θέλουν να μας παρουσιάσουν τους κουκουλοφόρους σα τέρατα που διακατέχονται απο μανία καταστροφης, μας φαίνεται παράξενο να δολοφονούν εν ψυχρώ εργαζόμενους και να στρέφουν μια επιτυχημένη λαικη διαμαρτυρία σε προμελετημένη δολοφονία ανύποπτων νέων ανθρώπων.

Ενδιαφέροντα σχόλια από το μπλογκ Αρδην
http://www.ardin.gr/node/3091 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω