Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΠΑΛΑΙΟΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ

Η δημοσιογράφος ρωτά τον Λεμεσού Αθανάσιο, σχετικά με τον ερχομό του Πάπα:

Κινδυνεύουμε από κάτι;


Και ο Λεμεσού απαντά:
Δεν λέω ότι κινδυνεύουμε με την έλευση του Πάπα, δεν θα προδώσουμε την πίστη μας ή θα αλωθεί η ορθόδοξη Εκκλησία. Απλώς έδωσε αφορμή σε διάφορους κύκλους παλαιοημερολογιτών να μας κατηγορούν ότι είμαστε ενδοτικοί, ότι έχουμε υποχωρήσει από τις αρχές της ορθοδόξου πίστεως και έχουν δημιουργηθεί αρκετά ερωτηματικά σε αρκετό κόσμο. Βέβαια ο Πάπας προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε τη συγκατάθεσή του.

http://aktines.blogspot.com/search?updated-max=2010-05-24T07%3A25%3A00%2B03%3A00&max-results=39

====================================
Ποιοι αντιδρούν


Οι τρεις ομάδες που αντιδρούν σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη είναι: οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (ΓΟΧ) όπως αυτοαποκαλούνται και αυτοπροσδιορίζονται. Είναι οι σχισματικοί παλαιοημερολογίτες της Κύπρου (άλλο είναι να ακολουθώ το παλαιό ημερολόγιο –επειδή αυτό το ακολουθούν και στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στο πατριαρχείο της Ρωσίας). Αυτοί αφορούν τους σχισματικούς Κύπρου και Ελλάδας...

http://aktines.blogspot.com/search?updated-max=2010-05-22T08%3A02%3A00%2B03%3A00&max-results=39

===================================

Ο δε Παναγιώτης  Τελεβάντος σχολιάζοντας τα γραφόμενα του Πιτσιλίδη:

"Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ"
Δεν έχω να παρατηρήσω κάτι για όσα αναφέρει ο κ. Πιτσιλίδης για τους Παλαιημερολογίτες (ΓΟΧ), επειδή ποτέ δεν είχα σχέση μαζί τους, όπως όλοι άλλωστε οι παραδοσιακοί πιστοί, και ούτε σκοπεύω να αποκτήσω στο μέλλον επειδή είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας. Και εκτός Εκκλησίας ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία. Τι θα κάνουν ή τι δεν θα κάνουν οι Παλαιοημερολογίτες, κατά την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο ούτε ξέρω, ούτε είμαι σε θέση να μάθω.

http://aktines.blogspot.com/search?updated-max=2010-05-22T08%3A02%3A00%2B03%3A00&max-results=39

====================================
Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ:


Σε ό,τι αφορά στην εγκύκλιο ο Μητροπολίτης Λεμεσού ανέφερε ότι, «όλοι μας αποφασίσαμε να εκδοθεί μια εγκύκλιος προς το λαό για να μείνει ενωμένος με την Εκκλησία του, να μην ακούει τους παλιοημερολογίτες, οι οποίοι θέλουν να τον αποσπάσουν από την κανονική Εκκλησία.
 
http://thriskeftika.blogspot.com/2010/05/blog-post_8375.html
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω