Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Οι Αλβανοί συνεχίζουν να αρπάζουν περιουσίες βορειοηπειρωτών

Εντείνονται οι προσπάθειες αρπαγής της γης στην Χιμάρα

Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο υποθηκοφυλάκειο Αυλώνα σχετικά με την γνωστή υπόθεση Τσάνη η οποία εκκρεμεί ενόπιων των δικαστικών αρχών από το 2008

Τον Ιούλιο του 2008, η Κεντρική Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών της Αλβανίας κοινοποίησε στον Δήμαρχο Χιμάρας την απόφασή της με την οποία επεκύρωνε έκταση οκτώ χιλιάδων (8000) στρέμματων γης στην περιοχή του Πανόρμου (Παλέρμο) στον Αναστάς (Αναστάσιο) Τσάνη, γεννημένο στον Αυλώνα κάτοικο Τιράνων. Ο κύριος Τσάνης είχε καταφέρει με πλαστά ιδιοκτησιακά έγγραφα και προσυνενοημένη δικαστική αποφάση να του επιδωθεί έκταση η οποία ανήκει σε 150 διαφορετικές οικογένειες Ελλήνων Χιμαριωτών. Τότε η Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών,η οποία υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό της χώρας (Σαλί Μπερίσα) είχε λάβει την απόφαση παρά το γεγονός ότι το θέμα εκκρεμούσε στα πρωτοβάθμια δικαστικά όργανα, γεγονός που εκτός από παρατυπία φανερώνει και μάλλον ύποπτα κίνητρα.

Ο Δήμαρχος της Χιμάρας κος. Βασίλης Μπολάνος ξεκίνησε τότε δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτήν την μεθόδευση η οποία αποτελεί έργο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών του «Δημοκρατικού Κόμματος» Αλβανίας με αιχμή του δόρατος τον «συμπατριώτη» μας κύριο Τσάνη.

Ενώ η απόφαση εκκρεμεί στην αλβανική δικαιοσύνη, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο υποθηκοφυλάκειο του Αυλώνα καθώς γίνονται προσπάθειες να μεταγραφεί η έκταση στον κύριο Τσάνη.

Δύο φαίνεται να είναι οι πιθανές αιτίες της βιασύνης:

* Ο Κύριος Τσάνης και οι ενορχηστρωτές της αρπαγής δεν είναι αισιόδοξοι για την τελική απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης. Άλλωστε όποια και να είναι η τελική απόφαση υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

* Οι κύριοι αυτοί θέλουν να προλάβουν την καταγραφή των περιουσιών η έναρξη της οποίας από τον ΟΑΣΕ, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Οι καταπατήσεις δικαιωμάτων και οι πράξεις δίωξης του Ελληνισμού της Χιμάρας, έχει γίνει εμφανές πως αποσκοπούν σε δύο πράγματα: Αφενός την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και αφετέρου τον πλήρη αφελληνισμό της περιοχής.
 
Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω