Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Ο σκοπός του Φράγκικου πολιτισμού

Οι Φράγκοι, ποτέ δεν έπαψαν να επιδιώκουν τη διάλυση της Ρωμηοσύνης και στην Ανατολή. Ήταν και είναι αδιανόητο για τους Φράγκους, δίπλα στο δικό τους πολιτισμό, να υπάρχει κι’ ο Ορθόδοξος πολιτισμός των Ρωμαίων.

Την αλήθεια αυτή την ξέρουν πολύ καλά μέχρι σήμερα οι δυτικοί. Δεν την ξέρουμε όμως εμείς, οι Νεοέλληνες. Αυτός ήταν ο λόγος που διαμαρτυρηθήκαμε, όταν ο Ντυροζέλ στην «Ιστορία της Ευρώπης», που έγραψε προ ετών, δεν ανέφερε τίποτα για την σχέση της αρχαίας Ελλάδας και του λεγόμενου Βυζαντίου με την Ευρώπη! Για τους Φράγκους, η Ευρώπη αρχίζει από τη στιγμή που εμφανίζονται οι ίδιοι στο προσκήνιο, δηλ.περίπου τον 5ο μ.Χ. αιώνα .

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός παρατηρεί ότι στην Ευρωπαϊκή θεώρηση της ιστορίας της Ευρώπης του Ντυροζέλ (γνωστής ήδη από το 1965) η Ορθόδοξη Ελλάς, δεν έχει κατ’ αρχήν θέση. Η σημερινή Ευρώπη είναι, όπως ορθά λέγει, απόγονος του Καρλομάγνου και ο πολιτισμός της δεν είναι ελληνικός, και μάλιστα όχι μόνο “βυζαντινός”, αλλ’ ούτε αρχαιοελληνικός !

Και για να αντιληφθούμε και εμείς, πως σκέπτονται οι δυτικοί, θ’ αναφερθούμε στα όσα έγραψε το 1948 ο Άγγλος ιστορικός και διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Αγγλίας, ο Άρλοντ Τόϋμπι.

Είπε, πως υπάρχουν στον κόσμο διάφοροι πολιτισμοί, που επέζησαν μέχρι σήμερα. Τέτοιοι πολιτισμοί είναι ο δυτικός, ο ελληνικός ορθόδοξος, ο ισλαμικός κ.ά. Πρόσθεσε δε, ότι ο σκοπός του δυτικού ή ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι η αφομοίωση των άλλων πολιτισμών και η συγχώνευσή τους σε έναν! Και κατέληξε, ότι ένα τέτοιο πείραμα έγινε με την Τουρκία, η οποία με τον Κεμάλ Ατατούρκ η χώρα αυτή απέβαλε τον ισλαμισμό πολιτισμό κι’ αγκάλιασε τον δυτικό. Γι’ αυτό, έλεγε, η Δύση συγχωρεί στην Τουρκία όλα τα εγκλήματα που έκανε στη προσπάθειά της δυτικοποιήσεως του πολιτισμού της . Και τα εγκλήματα αυτά της Τουρκίας είναι η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ρωμηών της Μικράς Ασίας το 1922!

Οι Φράγκοι, για να πετύχουν τον αφανισμό της Ρωμιοσύνης, επεδίωξαν το «φράγκεμά» της! Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα, για την ολοκλήρωση του «φραγκέματος», διάφορα «μέσα». Κατέφυγαν στις σταυροφορίες, στη μασωνία, στις «ψευδενώσεις», στην προπαγάνδα , στις «οικουμενιστικές» Οργανώσεις κλπ.! Τα «μέσα» αυτά τα εξετάζουμε στη συνέχεια.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ. ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΥ

Παληό και Νέο ημερολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω