Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Σχέδιο επιβολής σιωπής και «υπακοής» στους μοναχούς της Ρωσίας

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος συνέστησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου, μία «Επιτροπή για το μοναχισμό» με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στους μοναχούς της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε μάλιστα στις 12-7-2010 υπό την προεδρία του ίδιου του Πατριάρη Κύριλλου.

Στόχος της Επιτροπής είναι η αντιμετώπιση φαινομένων εκκοσμίκευσης που παρατηρούνται σε κάποια μοναστήρια με το χτίσιμο πολυτελών δωματίων κλπ.

Την ίδια όμως στιγμή επιχειρείται πλήρης περιορισμός της ελευθερίας των μοναχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ένας από τους στόχους της Επιτροπής στην οποία μετέχουν πολλοί επίσκοποι, είναι να επιβάλλει την ταπείνωση και την πλήρη υπακοή των μοναχών στους κατά τόπους επισκόπους και τον Πατριάρχη.

Σχετικό δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "οι μοναχοί δεν έχουν δικαίωμα να σχολιάζουν τις γνώμες Πατριάρχου, του οικείου Μητροπολίτου ή του Ηγουμένου» και σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιβάλλονται κανονικά μέτρα εις βάρος τους".

Είναι σαφές πως στη Ρωσία οργανώνεται καλά σχέδιο φίμωσης αγωνιστών μοναχών που είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν στα φιλοπαπικά ανοίγματα που παρατηρούνται τελευταία και από τις κεφαλές της Διοίκησης της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο νέος Πατριάρχης Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων φαίνεται πως απομακρύνονται από την αντιπαπική γραμμή που τηρούσε ως τώρα η Ρωσική Εκκλησία και ανοίγονται στο πέλαγος του οικουμενισμού και του φιλοπαπισμού.

Ποιος λησμονεί άλλωστε την επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα στο Βατικανό μόλις τον προηγούμενο Μάιο και τις πολλές συναντήσεις του εκεί με όλους τους σημαντικούς εκπροσώπους του Παπισμού και με τον ίδιο τον Πάπα;

Από  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω