Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

ΕΓΙΝΕ Η' ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΩΣΗ;;;

Οικουμενισμός και Οικουμενική χάρτα στην Ελβετία

Οικουμενική χάρτα στην Ελβετία

Στην Ελβετία την Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας παρέστη στη διαχριστιανική συνάντηση των τοπικών “Εκκλησιών” που έγινε στο Olten στα πλαίσια της συμφωνίας της CHARTA OECUMENICA, που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2001 από τα μέλη της Συνδιάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (KEK) και του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνδιασκέψεων (CCEE). Το θέμα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία μιας κοινής προσευχής στις 22 Μαΐου ε.έ. στο καντόνι του Solothurn. Ακόμη έγινε σχολιασμός του άρθρου 7 του κειμένου της CHARTA OECUMENICA με τίτλο Europa mitgestalten.

Το Ψυχοσάββατο 22 Μαΐου 2010 το απόγευμα ο π. Ηλίας Παπαδόπουλος παρέστη σε οικουμενική τελετή στην Franziskanerkirche του Solothurn με αφορμή την αποδοχή της συμφωνίας της CHARTA OECUMENICA του 2001 σε τοπικό επίπεδο απ' όλες τις "εκκλησίες" του εν λόγω καντονίου.

Μάλιστα στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας δικαιολογούν τη συμμετοχή τους σ΄αυτές τις συμπροσευές λέγοντας ότι :

«Η συμμετοχή μας σε τελετές και προσευχές μετά των ετεροδόξων είναι άφευκτη συνέπεια της επίσημης απόφασης της Ορθοδοξίας να συμμετέχει δια των εκπροσώπων της σε θεσμικά όργανα και δραστηριότητες της οικουμενικής κίνησης για την ενότητα των χριστιανών. Η εντεινόμενη κριτική λοιπόν κάποιων ορθόδοξων κύκλων ή και παλαιοημερολογιτών έχει μάλλον αλαζονικό χαρακτήρα, αφού η Εκκλησία ουδέποτε μίσησε ή περιφρόνησε τους ετεροδόξους, αλλά τουναντίον προσευχόμενη αδιαλείπτως ὑπέρ τῆς τῶν πάντων ἑνώσεως απεδέχετο πρόθυμα κάθε πρόταση εποικοδομητικού διαλόγου για την ενότητα.»

Από: ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω