Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Οι Φραγκολατίνοι οργανώνουν συνεχώς τιμές και δόξες στον αμετανόητο Ουνίτη Βαρθολομαίο

O Πατριάρχης, χθές συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, Ιεράρχες της Πολωνικής Εκκλησίας και τα μέλη της συνοδείας του έφτασε στην έδρα του Καθολικού Πανεπιστημίου του Lublin «Ιωάννης Παύλος ΙΙ» όπου και αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του.

Ανάμεσά στους παρισταμένους, στην τελετή εκτός του Μητροπολίτου κ. Σάββα παραβρέθηκαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Gniezno και Πριμάτος της Πολωνίας κ. Jozef Kowalczyk, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του διπλωματικού σώματος και άλλων Χριστιανικών Δογμάτων.

Κατά την υποδοχή και μετά από ένα ύμνο, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Fr. Stanislaw Wilk καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους λοιπούς προσκεκλημένους.

Μετά την ανάγνωση του ψηφίσματος της Γερουσίας του Πανεπιστημίου, ο εκ των καθηγητών του, Ρωμαιοκαθολικός Μητροπολίτης και Αρχιεπίσκοπος του Λουβλίνου κ. Jozef Zycinski μιλώντας στα αγγλικά, επισήμανε ότι η ζωή του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου από τα μικρά του χρόνια είναι συνυφασμένη με την δύσκολη ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέχεια, ο πρύτανης του Καθολικού Πανεπιστημίου, ανέγνωσε και παρέδωσε το Διδακτορικό Δίπλωμα στον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Αμέσως μετά μίλησε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας κ. Σάββας, ο οποίος ευχαρίστησε την Γερουσία για την επίδοση του Διδακτορικού στον πρώτο μεταξύ ίσων των Ορθοδόξων Επισκόπων της Οικουμένης, και συνεχάρη τον Ρωμαιοκαθολικό Πολωνό Πρωθιεράρχη κ. Jozef Kowalczyk, για τη συμβολή του στην οικοδόμηση της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του στα Αγγλικά, επεσήμανε το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την οικοδόμηση της παγκόσμιας ειρήνης, της αρμονίας μεταξύ των Χριστιανών και των εκπροσώπων των διαφόρων θρησκειών.

Αναφέρθηκε ακόμα στον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, και στην διοργάνωση από εκείνον, των προσευχών για την παγκόσμια ειρήνη στην Ασίζη το 1987.

Από: ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω