Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».


Ο ισαπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων».Στον τόμο των «Προφητειών» που θα το βρείτε επεξηγείται:


Εδώ μιλάει και για ηθικά παραπτώματα (χειρότεροι), και για κακοδοξίες (ασεβέστεροι) πχ. Οικουμενισμός και Πανθρησκεία...


Όταν προχωρήσει το κακό τότε: «Όταν θα πηγαίνει ο παπάς σε σπίτι λαϊκού, μόλις θα φεύγει θα θυμιάζουν με θυμίαμα»! Για να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό, ότι δεν συμμερίζονται τις δοξασίες του.

Από: ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ...ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

1 σχόλιο:

 1. ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ;;;

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ***

  Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

  «Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά… Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών. Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο»

  ΣΧΟΛΙΑ :
  Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!

  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ! ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: ΚΡΑΤΑΣ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΛΑΟ. ΟΔΗΓΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

  ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΕΣΥ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ.

  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

  ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω