Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Αντιπροσωπεία του Βατικανού στο Φανάρι για την Θρονική Εορτή


Στην Κωνσταντινούπολη αφίχθη πριν από λίγη ώρα η επίσημη αντιπροσωπεία του Βατικανού, που θα παραστεί στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» της Ρ/Καθολικής Αντιπροσωπείας ηγείται ο Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.
Οι Αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Αρχιεπίσκοπο Antonio Lucibello, Νούντσιος του Βατικανού στην Άγκυρα, τον Επίσκοπο Brian Farell και τον Ιερέα Antonio Ricardi.
Πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι απόψε το βράδυ θα υπάρχει επίσημο δείπνο στην Νουντσιατούρα της Πόλης με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Περγάμου κ. Ιωάννη και Σασίμων κ. Γενναδίου.
Αύριο Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου η Αντιπροσωπεία θα εκκλησιαστεί στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ενώ το μεσημέρι με το πέρας της Λειτουργίας θα συμμετάσχουν στο επίσημο δείπνο, που παραθέτει το Πατριαρχείο για τη Θρονική Εορτή.
Επίσης, το βράδυ θα η Αντιπροσωπεία θα παρευρεθεί στην επίσημη δεξίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ξηροκρήνη του Βοσπόρου.
Τέλος, οι επίσημες συνομιλίες με την αρμόδια συνοδική Επιτροπή επί του Διαλόγου με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα διεξαχθούν το πρωί της Τετάρτης, 1ης Δεκεμβρίου 2010.

romfea.gr – Αιμίλιου Πολυγένη
Από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω