Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Mεθοδεύουν επίσκεψη του Πάπα στη Ρουμανία


Στις 15 Δεκεμβρίου 2010 ο Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Δανιήλ δέχθηκε σε ακρόαση τον πρέσβη της Ρουμανίας στο Βατικανό, Bogdan Tataru Cazaban.
Ο πρέσβης μετέφερε στον Μακαριώτατο μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄και του παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ρουμανίας και Βατικανού.
Ο Ρουμάνος πρέσβης κατά τη συνάντηση, έκανε ακόμη μια σύντομη ενημέρωση για τη διαδικασία αναγνώρισης από τις ιταλικές αρχές και τη θέση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Ιταλίας.
Όσον αφορά την πιθανή επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄στη Ρουμανία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε ότι πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να είναι μια κοινή μαρτυρία για την προάσπιση και την προώθηση των χριστιανικών αξιών στην σύγχρονη Ευρώπη. Γι΄αυτό και πρέπει να αξιολογηθεί τόσο από το Πατριαρχείο Ρουμανίας όσο και από το Βατικανό η πιο κατάλληλη στιγμή για την επίσκεψη, δεδομένου ότι ο Πάπας είναι επικεφαλής του κράτους του Βατικανού και η επίσκεψη στη Ρουμανία θα πρέπει να προετοιμασθεί από κοινού με το Ρουμανικό κράτος.

Ambasadorul României la Vatican în vizită la Patriarhia Română
Από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω