Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

Εγκάρδιες Χριστουγεννιάτικες ευχές του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου προς τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βελιγραδίου Stanislav Hocevar

Η επιστολή του Πατριάρχη Ειρηναίου

Η απάντηση του Stanislav Hocevar στην επιστολή του Πατριάρχη Ειρηναίου ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:

Παναγιώτατε!
Να σας ευχαριστήσω θερμά για τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα σας που απευθύνεται σε μένα και την εκκλησία μας, γεμάτη από θαυμασμό προς το μεγάλο μυστήριο της γέννησης του Υιού του Θεού.
Το 2011είναι στη Σερβία, το πρώτο έτος της τριετούς προετοιμασίας για την επέτειο των 1700 χρόνων από το Διάταγμα -του Μιλάνου και η επέτειος των 1150 χρόνων από την άφιξη των Αγίων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου ……..
Ο Θεός με τον οικουμενικό διάλογο κάλεσε όλους τους ανθρώπους και ειδικά εμάς που έχουμε λάβει το δώρο να ανήκουμε στις χριστιανικές εκκλησίες. Ο ίδιος ο Θεός είναι ένας σημαντικός οδηγός στον ευρύτερο και βαθύτερο διάλογο, έτσι ώστε και εμείς να αναζητήσουμε και να αποδεχθούμε ο ένας τον άλλον……….

Με μεγάλο σεβασμό,
† Hocevar Stanislav,
Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτης Βελιγραδίου

Από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω