Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος για την επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία :«ο κατάλογος των προσκεκλημένων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».


Νις - Οι εκπρόσωποι των μεγάλων θρησκειών στη Σερβία συναντήθηκαν στη Νις για να συζητήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο του 2013 δηλαδή τα 1700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων που αναγνώρισε τον Χριστιανισμό.
Το Διεθνές Συνέδριο είχε θέμα "Αιώνιες αξίες και Διάταγμα του Μιλάνου» και συμμετείχαν Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι. (Podsećanje na hrišćanske korene).
Ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς δήλωσε ότι η διεθνής διάσκεψη στη Νις υπενθυμίζει τις χριστιανικές ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού και απάντησε στο αν ο Πάπας θα μπορούσε να έρθει στη Σερβία για τα 1700 χρόνια από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων το 2013, λέγοντας ότι ο κατάλογος των προσκεκλημένων για την εκδήλωση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. (Vladika bački: Još je rano govoriti o eventualnoj poseti pape)
"Είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν χρειάζεται να μιλήσω, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για την κεντρική γιορτή», είπε ο επίσκοπος Ειρηναίος , απαντώντας στην ερώτηση του πρακτορείου Beta αν έχει καταρτισθεί ο κατάλογος των προσκεκλημένων για τον εορτασμό του 2013 και κατά πόσο έγινε πρόσκληση στον Πάπα .«Όταν έρθει η στιγμή, θα μιλήσω γι΄ αυτό», είπε ο επίσκοπος Ειρηναίος.

http://aktines.blogspot.com/2011/02/blog-post_4027.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω