Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Βίρτσμπουργκ- 4ο Χριστιανικό Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Τόπος συνάντησης είναι η Οικουμενική Εκκλησία»

Στις 19 Μαρτίου 2011, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο «Τόπος συνάντησης είναι η Οικουμενική Εκκλησία», το οποίο διοργανώθηκε από το Γερμανικό παράρτημα του Διεθνούς Ευαγούς Ιδρύματος Kirche in Not και διεξάχθηκε στην πόλη Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας. Φέτος ως θέμα επιλέχθηκε η φράση από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου: Τῷ πνεύματι ζέοντες (Ρωμ. 12. 11).
Παραδοσιακά στο φόρουμ συμμετέχουν Ιεράρχες των Εκκλησιών, ευεργέτες, διακεκριμένοι στοχαστές, εκπρόσωποι του χώρου του Πολιτισμού και της Τεχνης από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.
Στα πλαίσια μιας ελεύθερης συζήτησης στο Μέγαρο Συνελεύσεως με θέμα «Σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών: 20 χρόνια μετά την πτώση του τοίχου του Βερολίνου» ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μίλησε στο ακροατήριο δυο χιλιάδων ατόμων στα Γερμανικά. Η ομιλία μεταδόθηκε απευθείας από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και το Διαδίκτυο.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ αναφέρθηκε σε βασικούς σταθμούς στις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στο διάστημα 20 ετών και επεσήμανε την καλή βούληση που υπάρχει και από τα δυο μέρη, στην οποία οφείλονται τα πραγματικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών στον τομέα της διεκκλησιαστικής συνεργασίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας τόνισε ιδιαίτερα τις νέες προκλήσεις, οφειλόμενες στις εκδηλώσεις της χριστιανοφοβίας. Υπάρχει ανάγκη ενοποιήσεως των προσπαθειών για την προστασία των χριστιανών από τη διάκριση. Με μεγάλο ενθουσιασμό δέχθηκαν οι σύνεδροι τα λόγια του Προέδρου του ΤΕΕΣ για την κλήση των Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων να αντιμετωπίζουν σήμερα ο ένας τον άλλο όχι ως ανταγωνιστή, αλλά ως σύμμαχο στον τομέα της Ιεραποστολικής δράσεως στην Ευρώπη, η οποία απώλεσε τις θρησκευτικές, τις ηθικές και τις πολιτιστικές ρίζες.
Η ομιλία του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα διακόπηκε επανειλημμένως από έντονα χειροκροτήματα των ακροατών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συζήτηση, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας Καρδινάλιος Κουρτ κοχ, η Διευθύντρια του Γερμανικού παραρτήματος του Ευαγούς Ιδρύματος «Κirche in Not» κα Αντωνία Βίλλεμσεν και ο Διευθυντής του Ρωσικού παραρτήματος του Ιδρύματος κ. Π. Γκουμενιούκ.
mospat.ru
http://aktines.blogspot.com/2011/03/4_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω