Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Στο Βατικανό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Μεταβαίνει στην ιταλική πρωτεύουσα την Κυριακή.
Με τον Πάπα Βενέδικτο θα συναντηθεί στη Ρώμη ο Αρχιεπίσκοπος
Λευκωσία: Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ μεταβαίνει την Κυριακή στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα της Ρώμης Βενέδικτο ΙΣΤ’ και τον Πρωθυπουργό του Βατικανού.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος θα συναντηθεί στο Βατικανό με το Γραμματέα (Πρωθυπουργό) του κράτους του Βατικανού, Καρδινάλιο T. Bertone, τη Δευτέρα στις 11.00πμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Μακαριότατος θα συναντηθεί με τον Πάπα Βενέδικτο και ακολούθως θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πάπας στα ιδιωτικά του διαμερίσματα.
Το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αιγιδίου, Andrea Riccardi και στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο, που θα παρατεθεί προς τιμήν του.
Οι συναντήσεις και επαφές του Μακαριότατου θα συνεχιστούν και την Τρίτη 29 Μαρτίου, ενώ η επιστροφή του προγραμματίζεται για την Τετάρτη 30 Μαρτίου.
«Φιλελεύθερος»24/03/2011- ΚΥΠΕ
http://aktines.blogspot.com/2011/03/blog-post_3394.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω