Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πάπα

Πάπας προς Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο:«Ανάγκη να εδραιωθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και φιλία με όλους όσους λατρεύουν τον ένα Θεό."
Με τον Πάπα Βενέδικτο συναντήθηκε σήμερα στο Βατικανό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.Με την ευκαιρία αυτή, ο Πάπας τόνισε «την ανάγκη να εδραιωθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και φιλία με όλους όσους λατρεύουν τον ένα Θεό." Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β, πριν από το ταξίδι του Πάπα Βενέδικτου στην Κύπρο, τόνισε ότι « θέλημα του Θεού είναι ότι όλες οι θρησκείες και οι εκκλησίες πρέπει να είναι ενωμένες και να είναι ένα." . Μετα τη συνάντηση με τον Πάπα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Bertone Tarcisio.
Asca, Radio Vaticana


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δώρισε στον Πάπα μια εικόνα του Αγίου Βενέδικτου

Ο Αρχιεπίσκοπος θα δωρίσει στον Πάπα μια εικόνα βυζαντινής τεχνοτροπίας του Αγίου Βενέδικτου. Η εικόνα ζωγραφισμένη με αβγό είναι έργο του Κύπριου αγιογράφου Στέλιου Χρίστου, ο οποίος είναι μαθητής του διαπρεπούς μακαριστού αγιογράφου π. Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη.
«Φιλελεύθερος»28/03/2011
http://aktines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω