Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Διαθρησκειακή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών

Στις 14 Μαρτίου 2011 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής Αλλαγών, η οποία διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη με την πρωτοβουλία των τουρκικών αρχών. Τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπούν ο Μητροπολίτης Αστανάς και Καζαχστάν Αλέξανδρος, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Ηγούμενος Φίλιππος Ριαμπίχ, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος για σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας ιερέας Γεώργιος Ρόσιν, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας στο Καζαχστάν ιερομόναχος Σεραφείμ Πετρόφσκυ και κ. Α. Μιτρόσιν.

Μιλώντας στη συνεδρία του εργαστηρίου «Διάφορες θρησκείες, κοινές αξίες» π Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως υπενθύμισε ότι η ευθύνη για το μέλλον του κόσμου μαζί με πολιτικές ηγεσίες μοιράζονται και οι ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων. Ο Παναγιώτατος Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπογράμμισε τη σημασία του θρησκευτικού στοιχείου στη ζωή των ανθρώπων.

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος εκτίμησε ψηλά το επίπεδο του διαθρησκειακού διαλόγου στην Τουρκία, τις οικονομικές και πολιτικές επιτυχίες της χώρας.

Επίσης επέστησε την προσοχή των ακροατών στην ανάγκη της αντισταθμίσεως του συστήματος των αξιών αποδεκτών από τη σύγχρονη κοινωνία. Έτσι αναφερόμενος στον οικολογικό προβληματισμό ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως υπενθύμισε την ανάγκη της τροποποιήσεως των καθιερωμένων στερεοτύπων στη στάση του ανθρώπου απέναντι στο περιβάλλον.

Στο φόρουμ ακόμα συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Διοικήσεως για θρησκευτικές υποθέσεις της Τουρκικής Δημοκρατίας δόκτορας Μεχμέτ Γκερμέζ, ο Γραμματέας του Παπικού Συμβουλίου για διαθρησκειακό διάλογο Αρχιεπίσκοπος Πιέρ Λουϊντζι Τσελάτα, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού «Έκκληση της συνείδησης» Ραβίνος Αρτουρ Σνεΐερ και άλλοι.
Патриархия.ru
http://aktines.blogspot.com/2011/03/blog-post_794.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω