Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Κάτω τα χέρια σας Κανίβαλοι, από την ληστεία των ανθρωπίνων οργάνων

AΛΛΟ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΩΜΑΤΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ
του Κώστα Βάσσιου

Ονομα: Κωνσταντίνος Βάσσιος του Γεωργίου και της Σουλτάνας
Διαμονη: Μανχάϊν Λουτ.Βιτχάφεν
Καταγωγη πατέρα: Κορνίτσα Σερρων
Καταγωγή μητέρας: Πλατανιά Δράμας
Τηλ. 0049-62168569765
Επαθε ένα τροχαίο ατύχημα. Και έμεινε δύο ολόκληρα χρόνια σε κωματώδη κατάστασι. Οι γονείς του, άνθρωποι πιστοί, έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνο στους Πατέρες της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου Γουμένισσας Κιλκίς και τους ζητούσαν να προσευχηθούν για να γίνη ο Κώστας, το παιδι τους καλά. Οι γιατροί της Γερμανίας, μετά από δύο χρόνια που ήταν σε κωματώδη κατάστασι, αποφαίνονταν ότι ο Κώστας ήταν κλινικά νεκρός. Ετσι το λένε τώρα αυτό. Είναι το σλόγκαν των απάνθρωπων άθεων γιατρών. Χάθηκε, ανθρωπίνως, κάθε ελπίδα. Οι γιατροί πλησίασαν τον πατέρα του και του ζήτησαν να εγκρίνη την αποσωλήνωσι αφού πάρουν τα όργανα του Κώστα. Θα τον νάρκωναν, όσο ακόμα ήταν ζωντανός ασθενής και αφού θα του αφαιρούσαν τα όργανά του, μετά θα τον έκαμναν την αποσωλήνωσι. Ο πατέρας του το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Και απειλητικά. Και συνέχισε να παρακαλεί τους πατέρες της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικοδήμου Γουμένισσας Κιλκίς να συνεχίσουν οι Πατέρες να προσεύχωνται για να γίνη καλά ο Κώστας.
Και το θαύμα έγινε.

Και ύστερα έρχεται επίσημα η Εκκλησία της Ελλάδος και στέλνει εγκύκλιο και καλεί τους μητροπολίτες να κάνουν αγώνα γιά να αυξηθή η "δωρεά" οργάνων. Ανθρωπίνων ζωντανών οργάνων, και όχι νεκρών γιατί αυτά είναι ΑΧΡΗΣΤΑ και ΣΑΠΙΑ, αλλά ζωντανών ανθρωπίνων οργάνων ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΕΡΩΤΗΤΩΝ και ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Και εδώ ακριβώς, αυτό το έγκλημα είναι ιδιαζόντως ΕΙΔΕΧΘΕΣ. Είναι καθαρός ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ.

Και αυτή η παρότρυνσι, γίνεται με τις συστάσεις του προέδρου της εκκλησιαστικής επιτροπής βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, του μητροπολίτου της ΝΑΣΑ και νύν μοιχεπιβάτου ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ της μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και της μητροπόλεως Αττικής.

=================================================

ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ αγώνας δρόμου των ...χασάπηδων (με την έγκρισι της «Ιεράς Συνόδου») να της υφαρπάξουν τα όργανα, αλλα τελικά γλύτωσε από τα δολοφονικά χέρια τους
«Kαθυστερούσα να συνέλθω και βιάστηκαν να με... τελειώσουν», απαντά, η «εγκεφαλικώς θανούσα», κατά τον μοιχεπιβάτη της ΝΑΣΑ και τον «ευσεβή» Μπαλογιάννη.
Nοσηλευόταν σε κώμα, στην εντατική μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας και μερίδα γιατρών διέγνωσε... εγκεφαλικό θάνατο, πιέζοντας τους συγγενείς της να δωρίσουν τα όργανά της. Tελικά ανένηψε!

Aγιο είχε η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου, κάτοικος Σαλαμίνας, που τη βοήθησε να επιστρέψει από... τον άλλο κόσμο!

Στο διάστημα που νοσηλευόταν στην εντατική σε κώμα, μετά από πνευμονία με μυκόπλασμα, οι συγγενείς της δέχονταν πιέσεις να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να υπογράψουν δήλωση δωρεάς οργάνων για μεταμόσχευση, αφού είχε ήδη καταγραφεί στα βιβλία του νοσοκομείου ο... εγκεφαλικός της θάνατος!
Ενώ η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου βρισκόταν σε κώμα, μερίδα γιατρών διέγνωσε «εγκεφαλικό θάνατο οφειλόμενο σε μυκοπλασματική, ανοσολογικής αιτίας, εγκεφαλίτιδα». Ευτυχώς, κάποιοι άλλοι γιατροί είχαν αντίθετη γνώμη...
Οι πιέσεις, μάλιστα, άρχισαν από την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας της στη ΜΕΘ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Το συγκλονιστικό περιστατικό, μάλιστα, κατήγγειλε εγγράφως γιατρός του νοσοκομείου, αλλά και η οικογένειά της με αναφορά στον διοικητή του νοσοκομείου. Οι συγγενείς αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για αφαίρεση οργάνων.
Η κ. Αποστολοπούλου και η επιστολή καταγγελία των συγγενών της προς τον διοικητή του αθηναϊκού νοσοκομείου.
Η ασθενής, λόγω εργασιών συντήρησης, μεταφέρεται, για μερικές μόνο ημέρες, στη ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, με διάγνωση «εγκεφαλικός θάνατος οφειλόμενος σε μυκοπλασματική, ανοσολογικής αιτίας, εγκεφαλίτιδα». Στο χαρτί που συνόδευε την ασθενή, αναφέρεται ότι «οι συγγενείς αρνήθηκαν να υπογράψουν» για δωρεά οργάνων.
Διαφωνίες
Μετά από πολύμηνη νοσηλεία -στη διάρκεια της οποίας οι γιατροί είχαν χωριστεί στα δύο, επιμένοντας η μια πλευρά ότι «τελείωσε» και η άλλη ότι «είναι ζωντανή»- τελικά η γυναίκα ...ανένηψε!
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, μόνο στο 8% των ασθενών με τη συγκεκριμένη νόσο νεκρώνεται ο εγκέφαλος, ενώ η αξονική τομογραφία δεν συνηγορούσε υπέρ του εγκεφαλικού θανάτου. Αυτό ήταν και το «σημείο τριβής» των δύο πλευρών.
Τη διάψευση του «θανάτου» της κάνει πλέον η ίδια η κ. Αποστολοπούλου και στο «Εθνος της Κυριακής»:
«Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου για όσα μου είπαν οι συγγενείς μου όταν συνήλθα.
Οι άνθρωποι που η ζωή μου είχε αφεθεί στα χέρια τους, θέλοντας να βοηθήσουν κάποιον που είχε ανάγκη για μεταμόσχευση, βιάζονταν να τελειώνουν με μένα. Νοσηλεύτηκα στην εντατική με σοβαρές επιπλοκές από πνευμονία και καθώς καθυστερούσα να συνέλθω, εκείνοι με είχαν ξεγράψει. Ο αδελφός μου ο Μιχάλης, κάποια στιγμή, αφού φύγαμε από το νοσοκομείο, μου λέει:
«Nα ευχαριστείς τον Θεό και τον γιατρό Κοφινά που σε έσωσε, κάνοντας καβγάδες με τους άλλους, γιατί ήταν αντίθετος και δεν άφησε να σε τελειώσουν».

Κινησιοθεραπεία
Σιγά σιγά βελτιώνεται -με ειδική κινησιοθεραπεία που ακολουθώ- και το κινητικό πρόβλημα που είχα στα χέρια και τα πόδια», μας λέει η κ. Αποστολοπούλου, που τη συναντήσαμε σε κλινική αποκατάστασης.
Εχω συνέχεια δίπλα μου μέρα και νύχτα, τον γιο μου τον Χρήστο, που με βοηθά. Ηδη κινώ τα χέρια μου και όπως μου λένε οι γιατροί, θα μπορώ αυτές τις ημέρες να σηκωθώ και όρθια, κάνοντας ειδικές ασκήσεις βαδίσματος. Σε κείνους που ήθελαν να με ξεγράψουν δεν κρατώ κακία, ούτε ζητώ κάτι. Αυτά τα πράγματα τα «δικάζει» ο Θεός».

Η διαδικασία...
Παρά την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο σοβαρό περιστατικό, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες στη διαδικασία διαπίστωσης του εγκεφαλικού θανάτου, που αποκλείουν το ιατρικό λάθος, για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία της δωρεάς. Μένει να αποδειχθεί αν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) οφείλει να αποσαφηνίσει αν η τακτική αυτή, που ακολουθήθηκε με την περίπτωση της κ. Αποστολοπούλου, είναι η μοναδική, γιατί, διαφορετικά, κάποιοι πλήττουν το «κίνημα» της δωρεάς οργάνων. Η διοίκηση του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι από τις 23/10/2008 έχει λάβει επιστολή συγγενών της κ. Αποστολοπούλου, μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει «συγνώμη».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η αναφορά του γιατρού που την έσωσε
Hδη από τις 30 Μαρτίου 2009, ο γιατρός Γεώργιος Κοφινάς με αναφορά του σε αρμόδια όργανα εξιστορεί αναλυτικά ότι παρά τις δικές του αντιρρήσεις η οικογένεια δεχόταν πιέσεις από συναδέλφους του στο νοσοκομείο που συνεργάζονται με τον ΕΟΜ να δώσει τη συγκατάθεσή της για δωρεά οργάνων. Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι «η εμμονή αυτή συνεχιζόταν ακόμη και όταν κλήθηκε η νευρολόγος του νοσοκομείου που εξέτασε την ασθενή και είχε αρνηθεί να υπογράψει τον εγκεφαλικό θάνατο»! Περιγράφει «δοκιμασίες εγκεφαλικού θανάτου», οι οποίες έγιναν όλες χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών, μετά δε από κάθε δοκιμασία εγκεφαλικού θανάτου η ασθενής επιβαρυνόταν αναπνευστικά. Εξηγεί ότι «η παραμονή σε άπνοια -μέρος της διαδικασίας ελέγχου της εγκεφαλικής δραστηριότητας- προκαλεί ''ατελεκτασίες'' οι οποίες προδιαθέτουν σε πνευμονίες, ενώ η άνοδος του διοξειδίου του άνθρακα μειώνει το pH του αίματος και προκαλεί οξέωση...». «Η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια του νοσοκομείου μας και ενεπλάκη και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Η κ. (...) επείσθη, χωρίς να δει την ασθενή, να τηλεφωνήσει στους συγγενείς, για να συγκατατεθούν στην αφαίρεση οργάνων», λέει στην αναφορά του ο κ. Κοφινάς.

Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 16.1.2010 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
 jkritikos@pegasus.gr

O ιατρός Κυπριανός Χριστοδουλίδης μας έστειλε δύο σχόλια επί του συγκεκριμενου ζητήματος.
Λοιπόν, τι λέγαμε; Α, ναι, για το διαστημόπλοιο της NASA που μας φέρνει μήνυμα από τη συμπαντική σκόνη. Οι εγκεφαλικά "νεκροί" είναι οι χορηγοί της αγάπης.
Το ίδιο μας λέει και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος (σημ. κάποιοι τον θεωρούν μοιχεπιβάτη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Δεν είναι σχολαστικός, μας λέει και μας κάνει ομιλίες περί νήψεως, νοεράς προσευχής και πολλά άλλα.
Δεν τον ενδιαφέρει η στιγμή του θανάτου, αλλά η στιγμή της αγάπης.
Η προθανάτια δωρεά των οργάνων είναι το μεγαλύτερο δείγμα αγάπης και προσφοράς ζωής.
Εντάξει. Ας πάει τότε να ρωτήσει αυτό το παρ΄ ολίγον θύμα - άγνωστον πόσα άλλα δεν γλύτωσαν - και όντας βέβαιος για το αλάθητο της επιστήμης και της θεολογίας την οποία διακονεί, ας έρθει μετά να μας κάνει μια ομιλία "περί ανεκφράστου αλλά εμψύχου ζωής" , νήψεως και νοεράς προσευχής. Αυτός ξέρει, οι άλλοι ποιά γνώση και ποιά εμπειρία μπορεί να έχουν γι΄ αυτά τα πράγματα;
Θα πάμε λοιπόν να τον ακούσουμε χωρίς ποτέ να έχουμε ακούσει ή διαβάσει, αυτά που λένε οι ελάχιστοι άλλοι. Και θα υπογράψουμε την εκούσια δωρεά των οργάνων μας.
Και το δεύτερο σχόλιο, καθαρά επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Στην αναφορά του ιατρού κ. Κοφινά λέγεται ότι:
«Εξηγεί ότι "η παραμονή σε άπνοια" -μέρος της διαδικασίας ελέγχου της εγκεφαλικής δραστηριότητας- προκαλεί ατελεκτασίες οι οποίες προδιαθέτουν σε πνευμονίες, ενώ η άνοδος του διοξειδίου του άνθρακα μειώνει το pH του αίματος και προκαλεί οξέωση...».
Ιατρικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος πληροφορίες, που αποσαφηνίζουν πλήρως το επικίνδυνο και αντιατρικό τέχνασμα της απνοϊκής διαδικασίας, περιγράφονται πλήρως στο μικρό "βιβλιάριο" με τίτλο : "Μεταμοσχεύσεις : Λύση ή πρόβλημα". Το οποίο η ιατρική κοινότητα ούτε καν καταδέχτηκε να φυλλομετρήσει η δε εκκλησιαστική, αφού άκουσε μερικά πράγματα - μπορεί και να τα διάβασε - ακολούθησε τη γνωστή τακτική της στρουθοκαμήλου, περιμένοντας ίσως και μήνυμα "αγιοπνευματικόν"(!) από την συμπαντική σκόνη. Το πέταξε κι αυτή στα αχρηστα και ούτε καταδέχτηκε, για τυπικούς έστω λόγους, να πει το : "ακουσόμεθά σου πάλιν περί τούτου". Ο λόγος εδόθη σε άτομα ικανά να στρεβλώνουν και να παραπλανούν το λαό του Θεού δια τα επιστημονικώς συμβαίνοντα.
Ας μην υποκρίνεται η Ιερά Σύνοδος και ας μη δικαιολογείται ότι "δεν ήξερα". Γνωρίζει πλήρως, τουλάχιστον μερικοί εξ αυτής, άλλα όπως ο Νικόδημος του φαρισαϊκού ιερατείου, αυτοί οι μερικοί, φοβούνται πως θα χαρακτηρισθούν αποσυνάγωγοι.
http://apotixisi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω