Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Eπισκέψεις σχολείων σε Ρωμαιοκαθολικούς ναούς και Οικουμενισμός


Τελευταία έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις σχολείων σε Ρωμαιοκαθολικούς ναούς. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κυρίως στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και έχουν εκπαιδευτικό κατά τους οργανωτές χαρακτήρα. Η άποψη όμως των Ρωμαιοκαθολικών είναι ότι: «Γνωρίζουν την άλλη όψη της Εκκλησίας, την λατινόρυθμη παράδοση» «Κι έτσι ενώνεται η Εκκλησία από τη βάση που είναι ο λαός του Θεού, οι Πιστοί, και προπάντων οι Νέοι». Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα από την Θεσσαλονίκη :
Πέντε σχολεία επισκέφθηκαν τον καθεδρικό μας Ναό τον Μάρτιο: το Πειραματικό Γυμνάσιο Νεάπολης με 50 μαθητές και το Λύκειο Κυμίνων ( Μάλγαρα) με 48 νέους Β’ Λυκείου. Το ίδιο σχολείο ήρθε και πέρσι. Αρχές Απαριλίου μέσα σε μια εβδομάδα ήρθαν τρία άλλα: το Α΄ Λύκειο Συκεών Θεσσαλονίκης και δύο δημοτικά, το 51ο(Κασσάνδρου) και ένα δημοτικό από τη Βέροια. Σύνολο: 218 νέοι και παιδιά σε δύο μήνες και 10 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και 6 δάσκαλοι πρωτοβάθμιας. Η Παναγία της Αμιάντου Συλλήψεως και της θαυματουργής Μεντάλλιας τους φέρνει κοντά μας όπου ξεναγούνται επί μία ώρα περίπου κάθε σχολική ομάδα και γνωρίζουν λίγο την Τοπική καθολική Εκκλησία. Γνωρίζουν την άλλη όψη της Εκκλησίας, την λατινόρυθμη παράδοση. Τον Μάιο περιμένουμε ακόμη ένα δημοτικό σχολείο από τη Θεσσαλονίκη. Κατ’ ουσίαν πρόκειται για πολιτιστικές εκδηλώσεις γνωριμίας.
Ο αείμνηστος Πάπας Παύλος 6ος της Β΄ Βατικανής Συνόδου (1963-1978) έλεγε ρητά: «Δεν είμαστε ο πολιτισμός, αλλά τον προάγουμε» στην περίφημη πρώτη Εγκύκλιο του «ECCLESIAM SUAM», την Εκκλησία του (1964). Το αυτό κάνουμε και εμείς με παρόμοιες επισκέψεις ανοίγουμε ορίζοντες Πίστεως. Κι έτσι ενώνεται η Εκκλησία από τη βάση που είναι ο λαός του Θεού, οι Πιστοί, και προπάντων οι Νέοι που είναι « το στολίδι της Εκκλησίας» για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του ίδιου του Πάπα.
http://aktines.blogspot.com/2011/04/e_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω