Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της ΠΡΑΟΣ σχετικά με την προσφυγή στο ΣτΕ για τον ΑΜΚΑ.


Αγαπητοί φίλοι, η αγωνία, η αγανάκτηση και πολλές φορές η απόγνωση χιλιάδων Eλλήνων που έφτανε στα αυτιά μας σχετικά με τον προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια νόμο με τον οποίο θεσπίστηκε ο ΑΜΚΑ και από τον οποίο εξαρτήθηκαν τα πιο θεμελιώδη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας οδήγησε σαν ΠΡΑΟΣ σε δύο πράγματα:

  1. Στη απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ.
  2. Στην απόφαση να μην δημοσιοποιήσουμε για λόγους υπερασπιστικής γραμμής το εγχείρημά μας αυτό από νωρίς παρά μόνο λίγες ημέρες πριν τη δίκη  (βλ. εδώ) προκειμένου να παρηγορηθούν κάποιοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι λόγω ασθενειών ή έντονων οικονομικών δυσχερειών νοιώθουν ιδιαίτερα καταπιεσμένοι από τις ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΟ-ΑΝΟΗΣΙΕΣ του νομοθετήματος αυτού.

Τρέφαμε λοιπόν την ελπίδα ότι η σοβαρότητα του θέματος και οι χιλιάδες των συνανθρώπων μας που θίγονται (σύμφωνα με πληροφορίες οι επιστροφές του ΑΜΚΑ είναι εκατοντάδες χιλιάδες και όλοι αυτοί θίγονται από τον νόμο) θα έδινε στην υπόθεσή μας μία προτεραιότητα ώστε αυτή να μην παρασυρθεί από τη γνωστή δυστοκία του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης και να εκδικαστεί σύντομα.
 Φαίνεται ότι τίποτα από αυτά δε λειτούργησε και τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής αναβλήθηκε για την 17η Ιανουαρίου του 2012 με την αιτιολογία ότι υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις που έχουν ήδη πάρει αναβολή από παλιότερα και πρέπει να εξεταστούν αυτές ενώ αυτή είναι πρόσφατη και μπορεί να αναβληθεί. 
 Έτσι οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να μην έχουμε φυσικά δικαιώματα, αυτονόητα ακόμα και για τον αδέσποτο σκύλο ο οποίος συνεχίζει να μπορεί να δικαιωθεί και ας μη διαθέτει ΑΜΚΑ ενώ εμείς οι Έλληνες όχι.
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να είναι αυτή η πραγματική αιτία της αναβολής και όχι τίποτε άλλο.

ΠΡΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω