Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Κροατία - Διαμαρτυρίες για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου

 

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην Κροατία. Απλοί πολίτες αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται για την αλαζονική συμπεριφορά της Ρωμαιοκαθολικής “Εκκλησίας” αλλά και την ανήθικη συμπεριφορά Ρωμαιοκαθολικών «κληρικών». (Protest uoči posete pape Hrvatskoj)

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η επίσκεψη του Πάπα θα κοστίσει μεταξύ 12 και 14 εκατομμύρια Kuna (μεταξύ 1,7 και 2.000.000 €), και τα έξοδα θα μοιραστούν ανάμεσα στο Βατικανό και την Κροατία. Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο υψηλότερο επίπεδο, και η αστυνομία παρακάμπτει ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η πομπή με τον Πάπα το Σάββατο το πρωί στο Ζάγκρεμπ. Επίσημα το Ζάγκρεμπ έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου XVI είναι ένα μέσο για τη στήριξη της ολοκλήρωσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακριβώς τη στιγμή της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου XVI στην Κροατία, από 3 έως 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ το Queer Film Festival και θα είναι αφιερωμένο σε θέματα παιδοφιλίας .

http://aktines.blogspot.com/2011/06/blog-post_3099.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω