Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Για πρώτη φορά στη Μόσχα συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών


Η ετήσια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Μόσχα από 21-23 Ιουνίου σε αίθουσα του καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού. Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και παραδοσιακές αξίες στην Ευρώπη».
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι ένα από τα τέσσερα περιφερειακά διαθρησκειακά συμβούλια στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνέλευσης για τη Θρησκεία και την Ειρήνη. Το Συμβούλιο ενώνει στις γραμμές του κορυφαίους θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης: Ιουδαίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Βουδιστές, Ινδουιστές, Σιχ και Ζωροάστρες, καθώς προβλέπει συμμετοχή και άλλων παραδοσιακών θρησκειών, οι οποίες εκπροσωπούνται στην ήπειρο. Τον οργανισμό, που συγκροτήθηκε το 2002 στο Όσλο απαρτίζουν 45 μέλη. Η συνεδρίαση άρχισε με την ομιλία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλου.
Λαμβάνουν μέρος ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ ( Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ), ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκαλάμσκ Ιλαρίωνας , ο οποίος είναι και συν-συντονιστής του Συμβουλίου, ο «Επίσκοπος» Gunnar Stolset (Λουθηρανοί Νορβηγίας), διάφοροι Καρδινάλιοι, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Συμβουλίου, Sheikh Ibrahim, ο αρχιραβίνος της Ρωσίας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι θρησκευτικών παραδόσεων της Ευρώπης.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών όπως αναφέρουν οι οργανωτές «βασίζεται στην αρχή σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δικαιώματος μιας ειρηνικής ζωής. Με αφετηρία αυτή την αρχή οι θρησκευτικοί ηγέτες ανέλαβαν υποχρέωση συνεργασίας με σκοπό την αποτροπή των συγκρούσεων και τη συμβολή στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων. Η εργασία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών πραγματοποιείται με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αποδοχή των θρησκευτικών διαφορών του καθένα».(Святейший Патриарх Кирилл открыл заседание Европейского совета религиозных лидеров)- mospat- moskva

Και..

Η πρώτη συγκέντρωση όλων των θρησκευτικών ηγετών της Ευρώπης στη Μόσχα

 

Την ευθύνη για το μέλλον της ανθρώποτητας την έχουν τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι θρησκευτικοί ηγέτες.Να, γιατί όλες οι εκκλησίες του κόσμου θα πρέπει να λύνουν από κοινού τα επίκαιρα προβλήματα. Σε τέτοιο συμπέρασμα κατέληξαν οι μετέχοντες στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών, που συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για να επεξεργαστούν ενιαίο μηχανισμό καταπολέμησης των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι σχετικά νέα οργάνωση. Ιδρύθηκε το 2002 στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Το Συμβούλιο ενώνει στις γραμμές του τους Ιουδαίους, τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους, τους Βουδιστές και τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών. Η οργάνωση αυτή συνεδριάζει στη Μόσχα για πρώτη φορά. «Μεγάλη σημασία για μας έχει το ότι όλοι μας παρευρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο Ναό του Χριστού του Σωτήρος. Βλέπουμε εδώ την αναγεννημένη και δυνατή ρωσική ορθοδοξία, την φωνή της οποίας ακούμε σήμερα όλοι μας»,- είπε ο αρχηγός της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Νορβηγίας και επίσκοπος Όσλο Γκούναρ Στόλσετ (Gunnar Stolset).
Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα της συνεδρίασης είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του σημερινού ανθρώπου, καθώς επίσης και τα προβλήματα της διατήρησης των θρησκευτικών αξιών. Εδώ και μερικά χρόνια το Μοσχοβίτικο Πατριαρχείο συζητά δραστήρια όλα αυτά τα προβλήματα, καλώντας όλες τις θρησκείες σε πιο εντατικό διάλογο. Η Ρωσική Εκκλησία έχει μεγάλη πείρα κατανόησης αυτών των θεμάτων και μπορεί να την μοιραστεί με τις άλλες θρησκείες,- είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος.
Οι μετέχοντες στη συζήτηση υπογραμμίζουν ιδιαίτερα ότι στη σύγχρονη συνείδηση υπερτερούν διάφοροι δελεασμοί του υλικού κόσμου και η καταναλωτική στάση απέναντι στη ζωή. Όλα αυτά γεννούν ψεύτικες αξίες, οι οποίες κάποτε παρουσιάζονται ως αληθινές. Ο πνευματικός παράγοντας έπαψε να δεσπόζει και οι θρησκείες βρέθηκαν στα περιθώρια της ζωής. Σαν παράδειγμα παρατέθηκε η χριστιανοφοβία, η οποία, κατά τη γνώμη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκτός από τις μουσουλμανικές χώρες έθιξε τον τελευταίο καιρό και εκείνες τις χώρες, όπου η χριστιανοσύνη πάντα ήταν παραδοσιακή θρησκεία.
Οι ηγέτες των θρησκειών πρέπει να επισημάνουν από κοινού την ανάγκη της διατήρησης της θρησκευτικής ηθικότητας, διαφορετικά ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει την πίστη και την πνευματικότητα,- είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
- «Η πνευματική αυτοκαταστροφή σπάζει τη σύνδεση των ανθρώπων με την θρησκευτική κληρονομιά, θέτωντας υπό απειλή την επιβίωση όλου του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Καταστρέφουμε την σύνδεσή μας με τις πηγές και τις βασικές ιδέες πάνω στις οποίες διαμορφωνόταν όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και όλη η κουλτούρα. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να προτείνουμε σήμερα αυτή την ιδέα στους άθεους, όμως τουλάχιστον στις θρησκευτικές κοινότητες χρειάζεται να δατηρούμε και να διαφυλάγουμε την ιδέα του απαραβίαστου των θεμελειωδών αξιών»,- υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω