Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Η αλόπιξ Βαρθολομαίος: "Επικίνδυνη εκτροπή» η παραμονή των καταληψιών στην Εσφιγμένου"

Διάβασα στην ιστοσελίδα Ρομφαία:

«Πρωτοφανή άσκηση βίας» εντός των ορίων της Ελληνικής Δημοκρατίας και «επικίνδυνη εκτροπή» εντός του Αγίου Όρους χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την συνεχιζόμενη «κατάληψη» του κτιριακού συγκροτήματος της μονής Εσφιγμένου, από τους σχισματικούς πρώην Εσφιγμενίτες μοναχούς.
Μιλά μάλλον για τον εαυτό του ο κ.κ. Βαρθολομαίος, που όντως ασκεί πρωτοφανή βία εντός των ορίων της Ελληνικής Δημοκρατίας, κόβοντας το ηλεκτρικό, τις συντάξεις, το ψάρεμα και με λίγα λόγια κάνοντας τον βίο αβίωτο των μοναχών της αληθινής Εσφιγμένου, φτάνει να τους πετάξει έξω από το Αγιο Όρος ή καλύτερα γι΄αυτόν θα ήταν να πέθαιναν και από την έλλειψη των αναγκαίων προς το ζην. 
Κατά την επίσκεψη του στο Αντιπροσωπείο της νέας Μονής Εσφιγμένου (που στελεχώθηκε απο τη νέα αδελφότητα των Κατσουλιέρηδων) στις Καρυές, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενους στους καταληψίες σχισματικούς μοναχούς ξεκαθάρισε ότι "η υπόθεση της εκκλησιαστικής αντιμετωπίσεως των εισέτι εντός των τειχών της Μονής και των λοιπών εξαρτημάτων αυτής παραμενόντων, να θεωρείται παρ' απάντων λήξασα, οριστικώς".
Υπογράμμισε ότι το ίδιο ισχύει και από διοικητικής και δικαστικής πλευράς, για την κατάληψη, «κολασθείσας» και «ως ποινικό αδίκημα», καθώς σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους απαγορεύεται η εγκαταβίωση σχισματικών στη μοναστική πολιτεία.
Τον πειράζει να εγκαταβιούν "σχισματικοί μοναχοί" και μιλά για καταστατικό χάρτη του Αγ. Όρους, αυτός που κατεπάτησε όλους τούς ιερούς κανόνες συμπροσευχόμενος συχνά πυκνά με όλους τους αιρετικούς ακόμη και Εβραίους απίστους, και θεωρεί εκκλησίες εκκλησίες Χριστού Παπικούς και Προτεστάντες.
Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι η «Μητήρ Εκκλησία» με πολύ θλίψη παρακολουθεί «όργανα τινά ανεχόμενα εισέτι το φαινόμενον της καταλήψεως» και συνέστησε στους μοναχούς της νέας αδελφότητας υπομονή και αγώνα μέχρι την αποκατάσταση «της κανονικότητος και της νομιμότητος».
Αυτός με τους τιτουλάριους κηφήνες του Φαναρίου είναι η "μήτηρ εκκλησία", που θλίβεται;;;Ή αυτός θλίβει όλους με τις συμπροσευχές του κλπ.; Βάζει επιπλέον τους μοναχούς σε μάχες για αποκατάσταση δήθεν της "κανονικότητος και νομιμότητος", αυτός που δεν τηρεί νόμους και κανόνες των Αγίων Πατέρων.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι τυχόν διαφωνίες μεταξύ των μοναχών πρέπει να λύνονται με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων εντός της εκκλησίας και να μην την οδηγούν σε «σχισματικήν διάσπαση», υπενθυμίζοντας ότι οι καταληψίες μοναχοί, παρά τις προσπάθειες των προκατόχων του Αθηναγόρα και του Δημητρίου, αλλά και επί των ημερών του, αρνήθηκαν την πνευματική ενότητα και συνεργασία με τις άλλες δεκαεννέα μονές.
Θέλει ενότητα και συνεργασία εν τη πλάνη και αιρέση του Οικουμενισμού.

Από την πλευρά του ο ηγούμενος της νέας Μονής Εσφιγμένου Χρυσόστομος, προσφωνόντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη ζήτησε από την «πολιτεία να αποκαταστήσει την τάξη και την νομιμότητα» και να μην επιτρέψει τις «αυθαίρετες παρεμβάσεις» και την «άναρχη υλοτόμηση» από τους καταληψίες, που απειλούν το κτίσμα και το φυσικό περιβάλλον γύρω από την ιστορική μονή.
Ο ηγούμενος της νέας Μονής Εσφιγμένου Χρυσόστομος, ένας από τα πρωτοπαλίκαρα του, εμφανίζεται βασιλικώτερος του βασιλέως και ζητά να επέμβει ο Καίσαρας η «πολιτεία να αποκαταστήσει την (δήθεν) τάξη και την νομιμότητα». Μιλούν για άναρχη υλοτόμηση ενώ έκοψαν το ρεύμα στους γέροντες.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω