Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Άθρο της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ" για τις διώξεις της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

Ως υπέυθυνο λόγο των διώξεων στην Μονή μας θεωρεί το Ρωσικό Πατριαρχείο (κατά την εφημερίδα) την εγωιστική στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ... "διώξεις", πολύ μικρή η λέξη για να περιγράψει την αρπαγή του ονόματος καθώς και της περιουσίας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 5 μοναχών που η κουρά του ηγούμενου της είναι εκτός Αγίου Όρους, ενάντια στον Κ.Χ.Α.Ο Αγίου Όρους. Επίσης πάλι πολύ μικρή η λέξη για να περιγράψει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των 107 μοναχών. Ας ελπίσουμε ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα να πρυτανεύσει η Χριστιανική πίστη, αγάπη και φρόνημα και να δικαιωθεί ο αγώνας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και η νομιμότητα εν γένει στο Α.Ο .
Από όπου και αν προέρχεται η όποια πρωτοβουλία προς αυτό τον δρόμο, οι πιστοί της Ιστορικής Ιεράς Μονής δηλώνουν ευγνωμοσύνη. Περιμέναμε άδικα τόσο καιρό κάτι ανάλογο από την πολιτεία ή τον Οικουμενικό Πατριάρχη ας είναι οι Ρώσοι αδελφοί μας, ως ψυχρεμότεροι, αυτοί που θα "οδηγήσουν" τις διαδικασίες για μια λύση.

Από http://esfigmenou.blogspot.com/
και http://entoytwnika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω