Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Σε παπικό ναό ενθρονίσθηκε στη Βουδαπέστη ο Μητροπολίτης ΑυστρίαςΤο νέο κεφάλαιο, που ανοίγει στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ουγγαρίας, έπειτα από τις επισκέψεις στο Φανάρι, του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας, οι οποίοι είχαν διακηρύξει την προθυμία τους να στηρίξουν τη μαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία, επισήμανε κατά την ενθρόνισή του στη Βουδαπέστη, ο νέος Ελληνοορθόδοξος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος.
Η ενθρόνιση του κ. Αρσένιου, που διαδέχεται τον πρόωρα και απροσδόκητα, εκδημήσαντα μακαριστό Μητροπολίτη Αυστρίας-Εξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, ο οποίος θεωρείτο τις δύο τελευταίες δεκαετίες το «σύμβολο» της Ορθοδοξίας στην Κεντρική Ευρώπη, έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον ιστορικό ρωμαιοκαθολικό ναό του Αγίου Ματθία στο Κάστρο της Βουδαπέστης.
Την ενθρόνιση του νέου ιεράρχη στην Εξαρχία της Ουγγαρίας - έπειτα από εκείνη πριν δύο εβδομάδες στην έδρα της Μητρόπολης στη Βιέννη - έκανε, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, Εμμανουήλ, παρουσία των εκκλησιαστικών, πολιτικών και διπλωματικών αρχών της χώρας, εκπροσώπων των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών στην Ουγγαρία, και πλήθους Ούγγρων ορθόδοξων πιστών, όπως και της ελληνικής Ομογένειας.
....
Ο κ. Εμμανουήλ εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος του νέου Μητροπολίτη, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο του, ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν η προσφώνηση από μέρους του ρωμαιοκαθολικού καρδινάλιου της Ουγγαρίας, Ερντο Πέτερ.
Στην ενθρονιστήρια ομιλία του ο νέος Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, εξέφρασε τις ευχαριστίες στη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Βουδαπέστης, για τη φιλοξενία της τελετής στον ρωμαιοκαθολικό ναό του Αγίου Ματθία.
.....

Από Ρομφαία

2 σχόλια:

  1. και μετα αναρωτιομαστε γιατι στραβα αρμενιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μετα αναπωτιομαστε γιατι στραβα αρμενιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω