Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ;


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

Αν το υπό κατάρρευση σύστημα φαντάζεται ότι η προφυλάκιση ενός ηγουμένου θα το σώσει , γελιέται .

Δεν μπορεί ο Εφραίμ να είναι το άλλοθι Πολιτείας και Δικαιοσύνης για την ανικανότητα τους επί τόσα χρόνια να συλλάβουν και τιμωρήσουν , ένα έστω, φυσικό αυτουργό της Κλεπτοκρατίας και της δημόσιας Διαφθοράς .

Πότε έχει ξαναγίνει να μην αγγίζονται οι φυσικοί αυτουργοί και να την πληρώνουν οι ( υποτιθέμενοι ) ηθικοί αυτουργοί ;

Ο χρόνος και ο τρόπος του συμβάντος προκαλεί εύλογα αναπάντητα ερωτηματικά :

Πρώτον : Γιατί επελέγη αυτή η στιγμή , παραμονή των Χριστουγέννων ; Δεν μπορούσε να γίνει αυτό , αν έπρεπε , δύο εβδομάδες μετά , ή έστω πριν ;

Το τετριμμένο << ύποπτος φυγής και επικίνδυνος για τέλεση άλλων αξιοποίνων πράξεων >> , είναι για αφελείς .

Δεύτερον : Ένας ηγούμενος με χειροπέδες χριστουγεννιάτικα , αποτελεί παγκόσμια ερεθιστική είδηση . Και επειδή το Βατοπαίδι το κατέστησαν επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα εγχώρια ΜΜΕ την τελευταία 5ετία , είναι εύκολο για το σύστημα να εκτρέψει την προσοχή της δεινά χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας από τα φλέγοντα και κινδυνώδη , στα ακίνδυνα και δευτερεύοντα.

Έτσι το σύστημα θα έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο .Άρα δικαιολογημένα ο σκεπτόμενος πολίτης συμπεραίνει ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι αποπροσανατολισμού και παραπλάνησής του .

Τρίτον : Η καθημερινή όξυνση της κρίσης προκαλεί ένα κύμα επιστροφής στο Θεό και την Εκκλησία . Το σύστημα τρέμει κάτι τέτοιο γι αυτό επιχειρεί παντί σθένη να το ανακόψει .

Τέταρτον : Της προφυλακίσεως του Ηγουμένου προηγήθηκε η επίσκεψη του στη Ρωσία με την Τιμία Ζώνη , όπου ο ρωσικός λαός με επί κεφαλής τον Πατριάρχη του και τον Βλαντιμίρ Πούτιν , του επιφύλαξαν ενθουσιωδέστατη υποδοχή .

Μήπως αυτό εκλαμβάνεται από γνωστούς εξωελλαδικούς κύκλους ως προάγγελος ενός ορισμένου διορθοδόξου άξονα και γι αυτό αντιδρούν σπασμωδικά και βίαια ;
 
http://papathemelis.blogspot.com/2011/12/blog-post_8196.html

2 σχόλια:

  1. Βρε παιδιά! Τόσο σύμπτωση ποια να είναι άρρωστος ο εφραίμ όταν τον παν για προφυλάκιση; κάτι κρείβεται από πίσω, δικαιολογίες για να μην τον πιάσουν, είναι δαιμονικός άνθρωπος, προσπαθεί να ξεφύγει. Ψευτο-άρρωστος είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λογικό ένας διαβητικός άνθρωπος από στενοχώρια (δεν είναι και λίγο να προφυλακίζεσαι) να αρρώστησει. Τους προδότες της πατρίδας που μας ξεπούλησαν όσο-όσο στους Γερμανοεβραίους δεν τους αγγίζουν. Της υποκρισίας το ανάγνωσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω