Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Το Fox αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την δημοσκόπηση με το ερώτημα «Οι Εβραίοι σκότωσαν τον Χριστό;»Το Fox της Λατινικής Αμερικής αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη εξ αιτίας μίας δημοσκόπησης στη σελίδα του στο Facebook, ως μέρος μιας αποτυχημένης διαφήμισης.

Σε μια αλλόκοτη προσπάθεια για την προώθηση του Christmas special στο κανάλι του National Geographic, ζητήθηκε από τους fans στη σελίδα του Facebook να απαντήσουν "Ποιος νομίζετε ότι είναι υπεύθυνος για το θάνατο του Χριστού;"
Οι επιλογές ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, οι Αρχιερείς και ο «εβραϊκός λαός».
Στο παρελθόν, το Fox έχει κατηγορηθεί για την κριτική του στους μουσουλμάνους και ότι παρουσίαζε διαστρεβλωμένα τους οπαδούς του Ισλάμ, και τακτικά θεωρείται υποστηρικτής της χριστιανικής πίστης.
Ο Εκπρόσωπος του ισπανόγλωσσου Fox, Guadalupe Lucero αμέσως ζήτησε συγγνώμη για αυτούς που προσβλήθηκαν από το λάθος και διαβεβαίωσε τους οπαδούς του καναλιού στο Facebook ότι θα ήταν η τελευταία φορά που τέτοια γκάφα έβγαινε στον αέρα.
Το Εβραϊκό ίδρυμα Simon Weisenthal Center, με βάση έξω από το Μπουένος Άιρες, λέει όμως, ότι δεν είναι τόσο εύκολο να απαλλαχτεί το κανάλι. Σε δήλωσή του προς το Associated Press, η ομάδα θεωρεί ότι η ένταξη των Εβραίων στην δημοσκόπηση έχει σχέση με την ξεπερασμένη καθολική προπαγάνδα που χαρακτηρίζει τον εβραϊκό λαό, ως τους δολοφόνους του Ιησού Χριστού. Και ότι εκείνη η εκστρατεία, λέει το κέντρο, "είχε ως αποτέλεσμα την καταδίωξη και η δολοφονία των Εβραίων για δύο χιλιετίες."
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ 'έχει επικρίνει την Καθολική Εκκλησία για την εκστρατεία, και στο βιβλίο του «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ Μέρος ΙΙ», λέει, δεν υπάρχει κείμενο στη Βίβλο που να δείχνει ότι οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι για τη θανάτωση του Χριστού.
Ο Ελάν Στάινμπεργκ, αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Σύναξης για το Ολοκαύτωμα, είχε πει ότι πρόκειται για "μείζον βήμα εμπρός" που, κατά τον ως άνω τρόπο επιχειρηματολογώντας, έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'.
Αποκηρύσσεται από τον Πάπα, προσωπικά, μία θεμελιώδης θεολογική ερμηνεία, που για πολλούς αιώνες στήριξε τον αντισημιτισμό". Ο Πάπας θεωρεί θεολογικό ψέμα την "πλαστή διάδοση", ότι οι Εβραίοι θανάτωσαν τον Ιησού Χριστό, κάτι καλοδεχούμενο, μετά τις παλινδρομήσεις των λίγων τελευταίων ετών".

από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω