Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Διεθνές ρεπορτάζ για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου από το BBC HISTORY MAGAZIΝΕ


Το θέμα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για μια ακόμη φορά αναφέρεται στον διεθνή τύπο. Στο BBC HISTORY MAGAZINE, ο David Keys με εκτενές ρεπορτάζ για το Άγιο Όρος και την ιστορία του. Αναλύει την παγκόσμια Θρησκευτική διπλωματία που διεκδικεί την κυριαρχία πάνω στο περιβόλι της Παναγιάς αλλά γράφει και για τα σκάνδαλα της Βατοπεδίου που ταλάνισαν το Άγιο Όρος. Επίσης όμως αναφέρετε "έξυπνα" για την υπόθεση της Εσφιγμένου και πως αυτή η "παγκόσμια θρησκευτική διπλωματία" μπορεί να έχει άμεση ή όχι, σχέση με τις διώξεις εναντίον της Μονής μας αλλά και πώς η Ελληνική Αστυνομία με ζήλο εξακολουθεί με μεγάλη φιλοτιμία να ασκεί τον κατασταλτικό της ρόλο σε ένα θρησκευτικό ζήτημα που συμφέροντα το μετέτρεψαν ή "εξαργύρωσαν" σε διώξεις, δικαστικές αποφάσεις και παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Είναι καλό να μην ξεχνιέται η υπόθεση της Μονής μας διότι αφορά 107 μοναχούς μέσα αλλά και κάποιες χιλιάδες πιστούς έξω...εκτός όμως από σκέψεις που έγιναν μελάνι υπάρχει η διάθεση η πολιτική να επανέλθουν τα πράγματα στην αρχική τους νόμιμη θέση; Όπου δικαιωματικά υπάρχει το αυτοδιοίκητο στο Άγιο Όρος, όπου Εσφιγμένου είναι μία...η ίδια αδελφότητα εδώ και κάποιους αιώνες και όχι δυο, η νόμιμη στην συνείδηση μας και κάποια νομιμοφανή στα χαρτιά η οποία η τελευταία διεκδικώντας τα λίγα περιουσιακά στοιχεία της πρώτης χρηματοδοτεί έναν πόλεμο εναντίον του ίδιου που "κλέβει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω