Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Ο παπα Νικόλας ο Πλανάς και το παλαιό ημερολόγιο

.....
Εμφανισις του Προφητου Ελισσαιου


Εις την εποχη του πρωτου διωγμου των Παλαιοημερολογιτων, ηθελησε να λειτουργησει κατά το παλαιό ημερολογιο την εορτην του Προφητου Ελισσαιου. Αλλα φοβουμενος μηπως του παρουσιασθουν εμποδια, συνεφωνησε με την βοηθο του αφ'εσπερας, να πανε να λειτουργησουν εις τον Αγιον Σπυριδωνα και τον περιμενε.
Η ωρα παρηρχετο και ο παπας δεν εφαινετο να ελθη να λειτουργησει. Απηλπισθη. Ενομισε πως κατι σπουδαιο θα του ετυχε και δεν επηγε ως αυτην την ωρα. Εφυγε και πηγε εις τον Προφητη Ελισσαιο (διοτι εκει ηταν το «κεντρον των πληροφοριων») , να ρωτησει τι γινεται ο παπας και να, τον βλεπει μεσα στην εκκλησια να ετοιμαζεται να λειτουργηση!

Του εκαμε παρατηρησιν, γιατι ηθετησε την συννενοησιν που ειχανε καμει, και ακομη ότι δεν εφοβηθη, παρα ηλθε μεσα στο κεντρον, μεσα στη βραση του διωγμου!

Της λεγει: «Μη με μαλωνεις, γιατι σημερα το πρωι ειδα τον Προφητη και μου ειπε να ελθω εδώ να λειτουργησω, και να μη φοβηθω τιποτα, γιατι αυτος θα με προσεχει.» ...;.

http://misha.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω