Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Στο Βατικανό για επαφές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Πολυήμερη επίσκεψη πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας


ΧΩΡΙΣ να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βρίσκεται από την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στη Ρώμη για να έχει σειρά συναντήσεων με την ιταλική κυβέρνηση και το Βατικανό. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος. Πηγή της Αρχιεπισκοπής, απαντώντας σε ερώτηση μας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Μακαριότατος απουσιάζει και απέφυγε επίμονα να αναφέρει οτιδήποτε άλλο, επικαλούμενη το γεγονός ότι για την απουσία του Αρχιεπισκόπου κρίθηκε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Πληροφορίες του «Φ» από τη Ρώμη αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος στις επαφές του θα θέσει το θέμα της απαγόρευσης των κατοχικών αρχών προς τον Χωρεπίσκοπο της Καρπασίας να μεταβαίνει ανεμπόδιστα στην επισκοπή του για τις ποιμαντικές ανάγκες του εγκλωβισμένου ποιμνίου του.

Επίσης, θα θέσει το θέμα της διάσωσης των ναών στα κατεχόμενα, της ελευθερίας στη λατρεία και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν έχει διευθετηθεί συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, ο οποίος χθες είχε την επέτειο της ενθρόνισής του και την περασμένη Δευτέρα γιόρτασε σε στενό κύκλο τα γενέθλιά του.

Αύριο είναι καθορισμένη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Ντομινίκ Μαμπερντίν, και το Σάββατο με τον πρωθυπουργό, Καρδινάλιο Τ. Περτόνε.

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε ήδη με τον Ιταλό υπουργό Ανδρέα Ρικάρτι, τον πρόεδρο της οργάνωσης του Αγίου Αιγιδίου και άλλους παράγοντες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στο μεταξύ, στον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας έφθασε επιστολή διαμαρτυρίας της ΥΠΕΞ Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή αναφορικά με τη στάση των κατοχικών αρχών έναντι του Χωρεπισκόπου Καρπασίας, ενώ περίπου 50 βουλευτές έθεσαν με πρωτοβουλία του συναδέλφου τους κ. Φαρίνα, προφανώς κατόπιν υποδείξεως της Αγίας Έδρας, σχετική ερώτηση στον Ιταλό ΥΠΕΞ.

Το Βατικανό έχει διευθετήσει επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, σε άλλες εκκλησίες, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Φιλελεύθερος, 20/04/2012 - Α.Χ.Βικέτος

Από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω