Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Πολέμιος της αθεΐας αλλά φίλος της πανθρησκείας ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «Δ΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου παραδοσιακών θρησκειών» στο Καζακστάν. Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, άλλοι ορθόδοξοι κληρικοί και μαζί τους παπικοί, προτεστάντες, μουσουλμάνοι, βουδιστές κ.α. Στην ομιλία του στο συνέδριο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος βρήκε την ευκαιρία να στραφεί ενάντια σε όσους προωθούν την αθεΐα...
τονίζοντας ότι «Το αθεϊστικό μοντέλο ανάπτυξης των ανθρώπων απέτυχε μαζί με τις ιδεολογίες του 20ου αιώνα» και πρόσθεσε: «Μόνο η πίστη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν την αλήθεια, ποιο είναι το νόημα της ζωής» γι’ αυτό «πρέπει οι θρησκευτικοί ηγέτες, να μιλήσουν με σαφήνεια για τη βλάβη των προσπαθειών να χτιστεί ένας κόσμος χωρίς Θεό».
Σε ποια πίστη αναφέρεται όμως ο Πατριάρχης Κύριλλος; Οποιαδήποτε πίστη σε οποιοδήποτε θεό σώζει, οδηγεί στην αλήθεια και δίνει νόημα στη ζωή των ανθρώπων; Πανθρησκειακή σύγχυσις και συγκρητισμός εν κρανίω Οικουμενιστών! Η Βαβέλ των θρησκειών (δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω) στην οποία μετέχουν ενεργά οι Οικουμενιστές δεν είναι σώζουσα. Μόνη η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος σώζει και καλεί πάντας εις ενότητα. Και αν ο Οικουμενισμός δεν είχε διαβρώσει τόσο κάποιους Ορθοδόξους Πατριάρχες θα μπορούσαν εύκολα να αντιληφθούν την Αλήθεια αυτή και να τη διατρανώσουν εις πάντα τα έθνη.
Δεν είναι μικρότερος ο κίνδυνος του πανθρησκειακού συγκρητισμού από εκείνον της αθεΐας. Πρόκειται για δύο συμπτώματα της ίδιας ασθένειας αφού οι πάσχοντες αδυνατούν να διακρίνουν την μοναδικότητα της Αλήθειας του αποκάλυψε στους ανθρώπους ο μόνος Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός. 
Από Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω