Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου και του Καρδινάλιου του Ζάγκρεμπ, Joseph Bozanic.


Κοινή ανακοίνωση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου και του Καρδινάλιου του Ζάγκρεμπ, Joseph Bozanic.
Ζάγκρεμπ-8 Ιουνίου 2012. Κατά την επίσκεψή του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου στο Ζάγκρεμπ πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο, Καρδινάλιο, Joseph Bozanic.
Στη συνάντηση συζήτησαν θέματα ποιμαντικής δράσης των δύο Εκκλησιών, στο πλαίσιο των σύγχρονων κοινωνικών συνθηκών, που σχετίζονται με τις προκλήσεις της νεωτερικότητας. Συμφώνησαν ακόμα ότι είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν ειλικρινείς σχέσεις σε όλους τους τομείς συνεργασίας, πράγμα το οποίο πρέπει να κάνουν εξ ίσου σεβαστό και ο Κροατικός και ο Σερβικός λαός που ζει στις δύο χώρες.

Ο Πατριάρχης και ο Καρδινάλιος συνηγόρησαν υπέρ της λύσης όλων των ‘ανοιχτών’ ζητημάτων από το παρελθόν, και απηύθυναν έκκληση προς τους κορυφαίους παράγοντες των εκκλησιαστικών, των κρατικών και αστικών θεσμών και οργανισμών στην Κροατία και στη Σερβία να στρατευθούν με σκοπό τον παραμερισμό των συνεπειών του πολέμου από τη δεκαετία του 1990.
Επιπλέον,ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος δώρισε στον Καρδινάλιο το σταυρό τον οποίο οι Αρχιερείς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δωρίζουν στους επιφανείς εκκλησιαστικούς και πολιτικούς παράγοντες,ενώ ο Καρδινάλιος Bozanic χάρισε στον Πατριάρχη το έργο του Κροάτη ακαδημαϊκού ζωγράφου Damir Mataušić, με τίτλο «Η Θεομήτωρ της πέτρινης πόρτας».
Από Ακτίνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω