Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός αγελάδων μέσα σε κραγιόν και λακ;

Τι σημαίνει ο όρος υδρολυμένο κολλαγόνο στην ετικέτα ενός προϊόντος ομορφιάς; Μήπως υδρολυμένη πρωτεΐνη από αγελάδες; Όπως καταγγέλει η οργάνωση για την ηθική μεταχείριση των ζώων... PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), υπάρχουν επιχειρήσεις που παρασκευάζουν κραγιόν, σαμπουάν, σαπούνια, σκραμπ για το σώμα, λοσιόν και άλλα… μαγικά φίλτρα ομορφιάς χρησιμοποιώντας υποπροϊόντα σφαγείων βοοειδών, επειδή είναι φτηνά. Οι παραλλαγές των ονομάτων των συστατικών κρύβουν με επιμέλεια τα ζωικά αυτά υποπροϊόντα αφαιρώντας πονηρά τη λέξη «ζωικό» από τις ετικέτες, ώστε ο καταναλωτής να μην μπορεί να κάνει σωστά τις επιλογές του.
Αν είναι από μοσχαράκι γάλακτος…
Όταν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε στο παρελθόν οδηγία στους παρασκευαστές καλλυντικών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον ιστό από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό ηλικιωμένων αγελάδων μέσα σε κραγιόν και λακ, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση της νόσου των τρελλών αγελάδων, μάθαμε κάτι χρήσιμο: Ότι τα συστατικά αυτά θεωρούνται ασφαλή, αν προέρχονται από ζώα ηλικίας μικρότερης των 30 μηνών. Δηλαδή μπορούμε άνετα να φροντίζουμε τα χείλη και τα μαλλιά μας με μεδούλι και μυαλά αγελάδας, αρκεί να προέρχονται από… μοσχαράκι γάλακτος.
Και από έντερο αγελάδας;
Τώρα αν ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός δε σε ενοχλούν, τι θα έλεγες για ολίγον…αγελαδινό έντερο μέσα στα καλλυντικά σου; Αυτό το μάθαμε όταν το 2005 ο FDA επέτρεψε και πάλι τη χρήση του βόειου εντέρου μέσα στα καλλυντικά, με την προϋπόθεση να έχει αφαιρεθεί ο ειλεός. Η χρήση του είχε απαγορευτεί λόγω του φόβου μετάδοσης της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των αγελάδων στον άνθρωπο.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω