Η καταδικη του Νεου Ημερολογιου απο την Πανορθοδοξη Συνοδο του 1583

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ 1583

.....Ὅποιος δέν ἀκολουθεῖ τά ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαι Σύνοδοι ἐθεσπισαν καί τό ῞Αγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν καί θέλει νά ἀκολουθῆ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα, καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, καί τῆς τῶν πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.....

῎Ετους ἀπό Θεανθρώπου αφπγ (1583) Ἰνδικτιῶνος ΙΒ΄ Νοεμβρίου Κ΄.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Ὁ Ἱεροσολύμων ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
Ὁ Ἀλεξανδρείας ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ
Καί οἱ λοιποί Ἀρχιερεῖς τῆς Συνόδου παρόντες».

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Οι "κακοί μοναχοί"...

 
Οι "κακοί μοναχοί" :
Την αγάπη και την αγωνία τους για το μέλλον της Ελλάδας εκφράζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», Αγιορείτες μοναχοί και προσπαθούν να διασώσουν τη χώρα μας με όσα μέσα διαθέτουν.

Οι ζηλωτές της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη Γαλλία τη λεγόμενη “Σκηνή του Ναπολέοντα”, αριστούργημα υφαντουργίας του 18ου αιώνα, που κατέχουν ως κειμήλιο εδώ και 194 χρόνια. Θέτουν ως όρο να βοηθήσει η γαλλική κυβέρνηση, ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος και να ορθοποδήσει η Ελλάδα.

«Σπαράζει η ψυχή μας, όταν βλέπουμε να πεθαίνουν άνθρωποι στην Ελλάδα από τη φτώχεια και τα οικονομικά προβλήματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον λαό. Σκεφτήκαμε να παραχωρήσουμε στη Γαλλία τη Σκηνή του Ναπολέοντα, που φυλάμε ως κειμήλιο στο μοναστήρι, αρκεί να βοηθήσει να μειωθεί το ελληνικό χρέος», τονίζει στην «Δημοκρατία» ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Σημειώνει ότι οι Εσφιγμενίτες μοναχοί δεν ζητούν κανένα απολύτως αντάλλαγμα για το μοναστήρι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βοηθήσουν με τον τρόπο αυτόν τους Ελληνες πολίτες που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Ο κ. Μεθόδιος τονίζει επίσης ότι έχει κάνει γνωστή τη σκέψη για την παραχώρηση της Σκηνής σε στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένει την εξέλιξη του θέματος.
 
 
και οι "καλοί" :
Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου κατέθεσαν οι μοναχοί της νέας αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους ζητώντας αποζημίωση ύψους 3,3 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, προέκυψαν από την πολυετή κατάληψη του μοναστηριού από ζηλωτές μοναχούς της παλαιάς αδελφότητας.
Στο κείμενο της αγωγής, που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, επιρρίπτονται ευθύνες στην Πολιτεία και στις διωκτικές Αρχές καθώς εκτιμάται ότι δεν έχουν προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν από το μοναστήρι οι καταληψίες!
Η κατάθεση της αγωγής εις βάρος του Δημοσίου προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, έντονη δυσφορία στην πολιτική διοίκηση του Αγίου Ορους, ενώ σειρά επικριτικών σχολίων διατυπώθηκαν και από μοναχούς της Αθωνικής Πολιτείας.
«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ζητείται από μοναχούς τέτοιο ποσό ως αποζημίωση και μάλιστα για διαφυγόντα κέρδη, δεδομένης της κακής οικονομικής συγκυρίας για τα δημόσια έσοδα. Τα μοναστήρια δεν είναι δυνατόν να εμφανίζουν κέρδη», σχολίασαν πηγές από το Αγιον Ορος.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ύψος της αιτούμενης αποζημίωσης ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ, καθώς υπολογίζονται τα διαφυγόντα κέρδη της Μονής Εσφιγμένου από το 2005 έως σήμερα. Οι ζηλωτές διατηρούν τον έλεγχο του μοναστηριού και αρνούνται εδώ και δεκαετίες να μνημονεύσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον οποίο θεωρούν «Δούρειο Ιππο του Πάπα». Το 2002 η Ιερά Επιστασία κήρυξε παράνομη και σχισματική την παλαιά αδελφότητα, απόφαση η οποία επικυρώθηκε από το ΣτΕ το 2005. Παράλληλα, διατάχθηκε η αποβολή τους από το μοναστήρι, κάτι που ωστόσο δεν επιχειρήθηκε ποτέ έως σήμερα.

 
 
 
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλω αφήστε το σχόλιο σας εδω